Sedem tipov pre dokonalé očné linky

1
3632

 

Ak ste sa niekedy pokúšali vytvoriť si tekutou očnou linkou perfektnú neroztrasenú čiaru, viete, že to nie je nič ľahké. Máme pre vás tipy ako nanášať očnú linku od žien, ktoré vedia, ako na to.

19147596 - eye makeup beautiful eyes retro style make-up

 

Ako nanášať očnú linku

Použite primer

Podkladová báza pod mejkap vytvorí hladší povrch, na ktorý sa linka ľahšie nanesie, a ešte ju aj počas dňa udrží na mieste.

Začnite od základov

Tekuté linky sú na aplikáciu jednoznačne najťažšie. Stačí milimeter a linka je krivá. Ak si úplne neveríte alebo nemáte priestor na omyly, siahnite po ceruzke alebo gélovej linke. Postupne sa vypracujete.

Podoprite si lakte

Stabilita je základ. Nesnažte sa linky naniesť „vo vzduchu“ – podoprite si lakte o stôl či parapetu a uvidíte, o koľko stabilnejšie budú vaše ruky a pohyby.

Kamuflujte

Tmavší odtieň čiernej či hnedej použite tesne pri riasach. Linka nemusí byť dokonalá. Jej vrchnú časť následne upravte mierne svetlejším odtieňom (sivou alebo bronzovou). Môžete na to použiť aj očný tieň.

59197643 - woman eye with beautiful makeup closeup

 

Postupujte zvonka dnu

Väčšina z nás inštinktívne volí nanášanie linky v smere od vnútorného kútika oka k vonkajšiemu. Opačným smerom však dosiahnete symetrickejší výsledok, ktorý je dôležitý najmä pri mačacích očiach.

Korektor ako záchrana

Ak spravíte prešľap, zrejme siahnete po odličovači – chyba! Ten často zmaže aj okolitý mejkap, čo niekedy znamená začať odznova. Použite namiesto neho korektor.

Recyklujte

Svoj mejkap by ste mali pravidelne obmieňať. Gélové linky sú najnáchylnejšie na priťahovanie vlhkosti a baktérií, odborníčky preto radia meniť ich každý druhý mesiac. Tekuté linky najľahšie vysychajú a mali by sa meniť zhruba každého polroka. Ceruzky vydržia najviac a stačí ich vymeniť po roku.

Čítajte tiež:

Peroxid vie, ako zosvetliť vlasy. Tieto baby to však prehnali na plnej čiare

Ako sa správne starať o vagínu: zdravotné tipy pre najintímnejšiu časť tela

Ako správne aplikovať samoopaľovacie prípravky

 


Zdroj: https://www.purewow.com/beauty/eyeliner-secrets

Comments are closed.