Potrebujete vzbudiť u detí záujem o geometriu: Postavte si dron z lega

0
2142

Dron z lega: Sanfranciský startup Flybrix začal s predajom sady lega pre deti od 14 rokov, ktorá obsahuje lego kocky, kĺbové ramená a motory, ktoré netreba spájkovať.

Drony postavené z lega sú ľahké a určené na lietanie v interiéri. Ovládať ich možno pomocou bluetooth aplikácie pre systémy iOS a Android alebo pomocou manuálneho ovládača od Flybrixu, ktorý si môžete dokúpiť.

Dron z lega a jeho farebných kociek sa nemusíte báť zveriť do rúk deťom. Je totiž veľmi odolný a po náraze ho stačí znova zložiť.


Tip redakcie: Slovensko sa opäť neobjavilo na zozname ekologických krajín sveta

Spoluzakladatelia spoločnosti, Amir Hirsch, Robb Walters a Holly Kasunová, chcú u detí a tínedžerov vyvolať prirodzený záujem o geometriu, aerodynamiku a elektrotechniku.

Drony sú dostupné v dvoch cenových variantoch: základný variant stojí 135 eur a obsahuje asi 40 kúskov, z ktorých podľa priloženého návodu za 15 minút poskladáte kvadrikoptéru. Druhý variant, Deluxe, zoženiete za 170 eur a obsahuje komplexnejšie modely a nápady, ako možno základný model modifikovať a vytvoriť si vlastný dron.

Holly Kasunová tvrdí, že Flybrix s firmou Lego zatiaľ nenadviazal oficiálnu spoluprácu, ale že spoločnosť o ich dronoch vie. Dúfa tiež, že deti vyskúšajú aj ďalšie technickejšie orientované hračky od Lega, ako je napríklad Mindstorm.


Tip redakcie: Zvýšte svoje QO a prečítajte si, ako donútiť ľudí aby vás mali radi

Poukazuje tiež na to, že kocky z lega nie sú len pre deti. Mnohí dizajnéri a inžinieri ich používajú na výstavbu prototypov. To je aj prípad Amira Hirscha, ktorého práca s legom inšpirovala k založeniu Flybrixu.

Čítajte tiež:

Osud vybuchujucého Samsungu: Zastavili predaj aj výmenu modelov Galaxy Note 7

Nike: legendárne tenisky z návratu do budúcnosti


Zdroj: https://techcrunch.com/2016/09/22/kids-can-build-a-lego-drone-with-flybrix-kits/