Chcete vedieť, či vám bol partner neverný. Takto ho možno usvedčíte

0
3473

Chcete vedieť, či vám bol partner neverný? Nevšímajte si, čo na túto otázku odpovedá, ale ako odpovedá. Podľa štúdie, ktorú priniesol The Conversation, dokáže hlas usvedčiť neverníka bez ohľadu na to, ako uveriteľná je jeho historka.

Štúdia prebehla nasledovne: respondenti si vypočuli zvukové nahrávky rôznych ľudí, ktorí tvrdili, že podvádzali alebo nepodvádzali svojich partnerov. Poslucháči mali posúdiť, či osobe na nahrávke veria alebo nie. Po zozbieraní dát sa ukázalo, že poslucháči vo väčšine prípadov dokázali správne určiť neverníka len podľa jeho hlasu.

„Naše zistenia podporujú teóriu, že ľudský hlas by mohol pomôcť pri odhaľovaní nevery. Zjavne stačí už malá odchýlka v tóne hlasu, aby sme o konaní iných ľudí dokázali spraviť isté závery,“ tvrdia autori štúdie. „Neboli sme však schopní presne identifikovať akustické ukazovatele, ktoré neverníkov odhalili.“

Indíciami môže byť zreteľnosť artikulácie či extrovertný prejav pri odpovedaní na otázky o nevere. Toto sú však zatiaľ len špekulácie. Viac možno prezradia budúce štúdie.

Čítajte tiež:

Čo ste možno (ne)vedeli o kole

Zabudnite na bankovky za nohavičkami, za striptíz sa už platí QR kódom

24 skrytých nastavení pre váš Mac, ktoré vám uľahčia život


Zdroj:https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/love-sex-women-men-unfaithful-sound-voice-cheaters-cheating-a8244566.html