Ak chcete bývať spolu odpovedzte si na týchto 5 otázok

0
3515

Už ste vzťah potvrdili na facebooku, navštívili svoje rodiny a teraz rozmýšľate, čo bude ďalej. Čo keby ste sa k sebe nasťahovali? Nie je však na to priskoro? Predtým, ako sa definitívne rozhodnete, odpovedzte si na týchto päť otázok.

  1. Nechcete len ušetriť peniaze na nájomnom?

Ušetrené eurá potešia, no nasťahovanie sa k partnerovi či partnerke by nemalo byť racionálne, ale skôr emocionálne rozhodnutie. „Ak vás k tomu viedli najmä praktické dôvody, zrejme na presťahovanie sa nenastal správny čas,“ tvrdí Laurie Davis Edwardsová, odborníčka na vzťahy a zakladateľka spoločnosti eFlirt.

  1. Necítite sa pod tlakom?

Ak k spoločnému bývaniu smerujete len kvôli pocitu, že by ste to už „mali“ spraviť, vo vašom spolužití sa veľmi skoro vyskytnú problémy. „Nenapĺňajte scenár, ktorý ste nevymysleli, ale ktosi vám ho nanútil. Sotva potom budete naozaj šťastní,“ hovorí Hillary Geffnerová, manželská a rodinná terapeutka.

  1. Dokážete si predstaviť spoločnú budúcnosť?

„Ženy často vnímajú spoločné bývanie ako krok na ceste k manželstvu. Je to pre ne signál, že si dokážete predstaviť spoločnú budúcnosť. Pred sťahovaním by ste sa mali porozprávať o zásadných témach. Vyjasnite si názory na deti, náboženstvo či manželstvo. Ak sa vaše predstavy výrazne líšia, zamyslite sa, či tieto rozdiely dokážete prekonať,“ povedala Edwardsová.

  1. Dokážete si rozdeliť povinnosti?

Ak sa neviete dohodnúť, kto vynesie smeti alebo umyje riad, možno ešte nie ste pripravení na fungovanie v jednej domácnosti. „Spolužitie vyžaduje vzájomné pochopenie. Každý má inú perspektívnu a odlišné očakávania. Dvojice si často veci nevyjasnia vopred, a potom sú nespokojní, pretože si partner neplní povinnosti. Aby ste sa vyhli zbytočným konfliktom, mali by ste sa otvorene porozprávať o svojich úlohách v domácnosti ešte predtým, ako sa k sebe nasťahujete,“ odporúča Hillary Geffnerová.

  1. Necítili by ste sa príjemnejšie pri menšom kroku?

Niektoré páry pred spoločným bývaním skúšajú prechodné obdobie, počas ktorého spolu strávia tri či štyri dni v týždni. „Je to veľmi rozumné. Počas tohto obdobia uvidíte, ako by váš život odteraz vyzeral stále,“ upozornila Edwardsová. Ak sa vám toto čiastočné spolužitie páči, nič nebráni tomu, aby ste spravili väčší krok a nasťahovali sa k sebe.

Čítajte tiež:

10 rád, ako nájsť životnú vášeň

6 vecí, ktoré by ste nikdy nemali hovoriť partnerovi

Toto sú najnebezpečnejšie sexuálne polohy


Zdroj: http://www.mensfitness.com/women/dating-advice/5-hard-questions-ask-yourself-moving-your-partner