Koniec slabým domácim Wi-Fi!

0
1574

wi-fi

Eero chce vyriešiť problém mŕtvych zón bez Wi-Fi pomocou hromady malých bezdrôtových routerov. 

Pri používaní domácej siete Wi-Fi sa často stáva, že niektoré časti domu nemajú dostatočný signál. Tento problém rieši nový systém Eero. Namiesto jedného klasického routera, ktorý sa márne snaží pokryť celý dom dostatočným signálom, používa Eero niekoľko koordinovaných prístupových bodov, ktoré umiestnite kamkoľvek, kde sa chcete pohodlne pripájať k sieti.

Eero ma oproti klasickému routeru výhodu v tom, že je jednoduchý a poskytuje lepšie pokrytie. Neurýchli prenos dát, ale zaistí, že budete naplno využívať pripojenie, za ktoré platíte.

Vybavenie domu Eerom nie je lacná záležitosť. Každý malý elegantný prístupový bod stojí asi 200 dolárov. Pre väčšie domy odporúča spoločnosť zakúpiť minimálne tri (vo výhodnom balení za 500 dolárov).
Aj napriek tomu je Eero tak skvelá myšlienka, že v budúcnosti môže byť bežne používaná pre nastavenie domácich sietí. Navrhnutie kvalitného spôsobu usporiadanie domácej siete je už dlho problémom, ktorý sa IT svet snaží vyriešiť. Problém je v tom, že každý dom a každá budova sú odlišné a mnoho predmetov ruší signál, okrem iného aj ďalšie bezdrôtové zariadenia.

wi-fi

Dnes sa požiadavky na kvalitný signál pre každého člena rodiny stále zvyšujú – surfujeme, skypujeme, sťahujeme seriály, sledujeme online prenosy…

Jedným z riešení je kúpiť si rozširovač siete – osobitné zariadenie, ktoré sa bezdrôtovo pripája k routeru a sprostredkúva signál. To ale môže spomaľovať prenos dát. Aj najnovšia generácia kvalitných (a drahých) routerov nie je dokonalá a dostatočne nerieši problém mŕtvych zón bez signálu.

Eero tento problém elegantne vyriešil. Je to sieť bodov, ktoré zdieľajú pripojenie. Vášmu zariadeniu potom poskytuje signál ten bod, ktorý je práve najbližšie. Je to veľmi jednoduchý systém, na jeho nastavenie stačí 15 minút a smartfón.

Ak je pre vás Eero zatiaľ príliš drahé, skúste na zlepšenie pokrytia vášho domu dobrým signálom niekoľko nasledujúcich trikov:

  • Premiestnite svoj router centrálnejšie.
  • Vyskúšajte router od Apple.

Počkajte si na ďalšie nové produkty, ktoré riešia problém slabých domácich Wi-Fi sietí. D-Link a Linksys sa začínajú predávať už toto leto.

Zdroj: wsj.com