VIDEO: Ako dlho prežije iPhone 6 vo vriacej vode?

0
2476

Máte panický strach z toho, čo sa stane s iPhonom, keď padne do vody? Pokazí sa alebo vydrží ešte dlho fungovať? Väčšina z nás by nebola nadšená, ak by nám naša hračka za sedemsto eur padla to bazéna či toalety. Avšak, nie každý je rovnaký a sú tu aj ľudia, ktorí sa rozhodli svoje smartfóny otestovať, napríklad aj vo vriacej vode. Čo sa stane s iPhonom 6, ak ho dáme do vriacej vody a ako dlho prežije? Pozrite si video test a zi
stite, či sa bude dať váš telefón zachrániť, ak vám v lete padne do bazéna.

 

Padol vám iPhone do vody? Nie ste prví.

Prežije alebo sa v momente vypne? Bude fungovať, aj keď ho vyberiete, alebo je nenávratne stratený? Telefóny iPhone neboli nikdy najlacnejšími mobilnými telefónmi na trhu, a preto je každého nočnou morou zničiť túto drahú hračku. iPhone vo vode nie je to, čo by ste chceli zažiť, no aj napriek tomu sú na internete videá, ktorých autori robia pre vás tieto testy.

Zdroj: TechRaz

Vo videu je použitý úplne nový iPhone 6, ktorý nemal ešte odstránenú ochrannú fóliu na prednej obrazovke. Fólia bola odstránená tesne predtým, než autor videa ponoril mobilný telefón do vriacej vody. Rovnako tesne predtým autor zapol stopky, aby vedel presne spočítať, ako dlho potrvá, kým sa smartfón vypne. Čo myslíte?

 

Ihneď po ponorení do vody nevidíme na telefóne vôbec žiadne príznaky toho, že leží na dne hrnca s vriacou vodou. Aký to má však vplyv na batériu telefónu? Po dvoch sekundách a dvanástich stotinách nastáva zvrat, ktorý nečakal ani autor videa. Na displeji iPhonu sa zobrazilo varovanie pred vysokou teplotou a telefón sa následne vypol. Je to však veľkým sklamaním, lebo v porovnaní s iPhone 5, ktorý vydržal vo vriacej vode úžasných sedemnásť sekúnd, iPhone 6 vydržal menej ako tri.

 

iPhone vo vode – po vysušení prekvapivo funguje!

 Úplným prekvapením však bolo to, keď autor videa vybral iPhone 6 z vriacej vody a vysušil ho, telefón normálne fungoval. Jediným problémom bola zahmlená kamera, ktorá nevedela zaostriť fotografiu. Pri druhom pokuse, keď telefón vydržal vo vriacej vode až osem sekúnd, už zapnúť nešiel. Padol vám už telefón do vody a podarilo sa vám ho zachrániť?