Vernisáž fotografií z 3. roč. Tatranského fotomaratónu už 19. októbra v Starom Smokovci

0
1500

Tatranský Fotomaratón 2013Nedávneho 3. ročníka fotomaratónu vo Vysokých Tatrách sa zúčastnila tridsiatka odvážnych fotografov z celého Slovenska, ako aj Českej republiky. Neobyčajné podujatie, ktoré bolo organizované pod záštitou primátora mesta Vysoké Tatry Ing. Jána Mokoša a s podporou množstva partnerov vrátane magazínu Zaujimavosti.net, bolo poznamenané premenlivým počasím. Súťaž medzitým vyhodnotili a fotografie zverejnili na svojich stránkach. 19. októbra 2013 o 16:00 prebehne vernisáž fotografií. Foto zážitky a spomienky z podujatia Tatranského fotomaratónu zhmotní ImagePoster.eu v podobe veľkorozmerných posterov. Vernisáž aj s malým pohostením bude prebiehať v Horskej klubovni (Švajčiarsky dom) v Starom Smokovci. Ocenení súťažiaci si odnesú bohaté cenové portfólio od trojdňových pobytov v Šľachtickom apartmáne, cez hodnotné vecné ceny až po darčekové poukazy. Fotografie z priebehu súťažnej časti podujatia, ako aj ostatné informácie sú k dispozícii na www.fotomaraton.hory.sk.

Oficiálne informácie:
V kategórii MESTO mali účastníci stvárniť témy: jesenné impresie, tu som zablúdil, chodníčky a cestičky, lyže, Tatry, história, objavil som, najkrajší dom Tatier, les v meste – mesto v lese a tu sa cítim dobre za 8 hodín na 8 fotografiách. V náročnejšej kategórii HORY to boli zas témy: harmónia, farebnosť, reťaze, hrebene, na chate, prebúdzanie, pocta skale a nespútané, s ktorými sa museli súťažiaci vysporiadať behom 30 hodín. Viacerí z fotografov využili možnosť prespania na vysokotatranskej chate, bezplatnú návštevu lyžiarskeho múzea v Tatranskej Lomnici, ako aj vyzdvihnutie si čerstvých syrových korbáčikov či dopriatie si šálky kávy, ktoré boli príjemnými sprievodnými bonusmi pre súťažiacich. Sobotný priebeh podujatia bol natáčaný Rozhlasom a televíziou Slovenska, čoho výsledkom je dokumentárna reportáž z preteku, ktorý nemá na Slovensku obdoby, aspoň čo sa týka kategórie HORY (reportáž STV).

Prvý súťažný deň bol ukončený premietaním dvadsiatky outdoorových filmov, ktoré si okrem fotomaratóncov nenechala ujsť ani verejnosť či ubytovaní turisti. Po skončení premietania nasledovala krátka diskusia o fotografovaní a športoch na horách. Súčasťou podujatia bola aj autorská výstava fotografií Tibora Škandíka pod názvom Hory a lesy, ktorá dotvárala miesto vyhlásenia tém i odovzdávania fotografických prác.

Víťazov si môžete pozrieť na stránkach http://fotomaraton.hory.sk/galeria_2013.htm
Zároveň zdroj použitej fotografie.