V britskom Tescu predali šalát, v ktorom vraj uhynul vták

0
1381

Mŕtvy vták v šaláteTesco má ďalší problém, tentoraz v Británii. Manželia Watsonovci si cez internetový obchod Tesca objednali niekoľko vecí, medzi ktorými bol aj šalát. Ten si o pár dní chceli naservírovať na večeru, dokonca z neho jedli a až neskôr si všimli, že v šaláte je mŕtvy vták. Prípad ihneď medializovali a priliali tak olej do ohňa i tak veľkej kritiky voči reťazcom, ktorá nie je len u nás.

Zarážajúcich na celej veci je niekoľko faktov

  • Ako to, že si to nevšimli ani podľa váhy a ani cez obal, že balenie obsahuje niečo výrazné, čo tam nepatrí?
  • Ako je možné, že manželia dávajú neumytý šalát do misy a ihneď ho konzumujú?
  • Ako je možné, že mali manželia až taký neporiadok na tanieri? Tu o romantickej večeri pri sviečkach, na čo sa vyhovárajú (dôvod, prečo nevideli vtáka skôr), nemôže byť ani reč.
  • A po možno ešte ďalších otázkach, na ktoré sú odpovede záhadné, sa ešte núka jedna otázka – Ako sa vlastne vták do balíčka dostal?

Tesco sa za tento problém ospravedlnilo a ponúklo darčekovú poukážku v hodnote 200 libier. Samozrejme, že manželom to nestačí, a ako inak, vychutnávajú si momentálny záujem médií. Mŕtvy vták v začínajúcom štádiu rozkladu, je záhadou aj pre čitateľov tohto zvláštneho príbehu. Viacerí sa zrejme zhodneme na tom, že je tu naozaj priveľké množstvo náhod, aby to bola naozaj pravda. Pokiaľ by uviedli, že vtáka našli v sáčku, asi by nebol až taký záujem médií, ako po uvedení, že zo šalátu jedli, boli zhrození a rozhorčení. Za vtáka zo sáčku by tiež nemuseli získať toľko, ako za vtáka už tesne pred „ochutnaním“.

Na druhej strane presne rovnaký šalát bol zapletený do podobnej kauzy už pred dvoma rokmi. Vysušeného mŕtveho vtáka sa aj vtedy podarilo nájsť v šaláte rovnakej značky z rovnakého reťazca. O prípade informovali britské médiá. Takže buď tento starší prípad niekoho inšpiroval, alebo si výrobca nedáva taký pozor, ako by mal.

Čo zaujímavé ste našli v baleniach potravín vy?

foto: článok The Sun