Twilight 4, prvý sex a v podstate nič nové

0
1561

Twilight sága aj nepochybne so štvrtým dielom, ktorý sa o nejaký čas objaví v kinách, spravia vždy veľkú dieru do sveta. Tíneďžeri z celého sveta sveta si skrátka chceli zájsť do kina na niečo ich, a aj preto ten úspech. Zamilované páry sa navzájom vždy pozývajú, aby im neušlo niečo z tej romantiky a toho čo dnes letí – upíri. Na takého Roberta Pattinsona sa nepozeralo pred Twilight ako na idola ženských sŕdc. Stačila však úloha šitá na mieru chúťok mladých tíneďžerok a bol tak novým idolom. Čo na tom, že každý logicky uvažujúci fanúšik filmu, čo je len trochu skúsení so schopnosťou rozoznať film od „filmu“, videl to množstvo chýb, nudný scenár a strašné efekty. Twilight 4 v tom len pokračuje.

Tu ide o úspech knihy, hrubej aby človeka zabavila na celý týždeň. Pri sledovaní filmu divák čaká, čo sa tam udeje, čo sa stane, ale nastávajú stále nejaké boje, strach, Edwardov pohľad a jeho prehnaná snaha neustále Bellu chrániť. Úžasná logika niektorých viet, absurdnosť strihu a niektoré medzery v scenári sú doplnené ešte o strašné efekty, vlci, ktorí sú tak jasne počítačoví, že efekty tejto kvality by boli boomom možno tak v roku 1992 v časoch Terminátora 2. Všetky mínusy mládež prehliada, lebo tu ide o upírov a lásku. Každý chlepc potom chce byť ako Edward, každé dievča ako Bella. To by sme dopadli. Nuž a aby som sa dostal k tomu, čo momentálne najviac plné stránky, je to prvý sex, na ktorý toľko diváci čakajú. Diváci na to šakajú. Kým v realite by sa už dávno párik niekam dopracoval, keď už toľko hovorí o láske a nemožnosti žiť bez toho druhého, film napína a ukáže to všetko, čo mladí čakajú až v štvrtom diely. Teda vraj. Niečo o tom hovorí aj tento program na Youtube a ukazuje aj konkrétnu scénku. Snáď sa potom upokoja mladé duše pachtiace po tom vidieť Bellu a Edwarda v posteli. A niečo vraj vo štvorke uvidíme, ale má to byť len Bellyn pohľad tohto intímneho zážitku. Kniha sa snaží hrať na erotickú romancu, ale aby rodičia nezošaleli, film bude miernejší. Podľa tvorcov naozaj veľmi mierny.

Pri kávičke som počul nedávno slečnu, ktorá povedala zaujímavý názor. „Twilight sa príbehom stále nedostáva nikam lebo film chce ukázať hodnotu cnosti, mal ukázať tineďžerom to, aby si chránili svoju česť a baby nedali hneď len tak hocikomu.“ možno mala slečna s kávičkou a mandarínkou v jednom nákupnom centre v niečom aj pravdu.

Skutočná ukážka na Twilight 4?
Pri hľadaní ukážky na Twilight 4 asi nepochodíte len tak ľahko. Na internete nájdete totiž množstvo blbcov, ktorí si doma poskladajú pár záberov z iných filmov, z iných upírskych prepadákov a máte ukážku, ktorá nehovorí nič ale skôr len svojou blbosťou a amaterizmom rozzúri diváka. Ukážka nižšie sa hrá na trailer k Twilight 4, lenže ak sa sami pozriete, ide o úbohý nezmyselný strih, z ktorého sa nedá pochopiť absolútne nič. Zábery sú v ňom aj zo starších dielov. Štvrtý diel ako vyvrcholenie celej ságy musí byť skrátka najlepší. Nechajme sa prekvapiť, či tomu tak bude naozaj. Ukážka na Twilight 4 skrátka ešte neexistuje, nenechajte sa nachytať.