Pašeráci a kde všade sa dá čokoľvek pašovať

0
4004

Pašeráci hrali významné úlohy v zásobovaní v minulosti. Hrajú významnú úlohu v Hviezdnych vojnách a nie príliš osožnú úlohu spoločnosti prinášajú súčasnosti. Ak sa dnes povie pašerák, zväčša pôjde o drogový biznis, obchod so zbraňami, bielym mäsom, alebo iným ilegálnym artiklom. Inak by to nebol pašerák, ale len prenášač. Aby takého pašeráka neodhalili, vymýšľa naozaj šialené spôsoby, ako prepraviť zakázaný tovar z miesta A na miesto B.

Pašerákom bežný človek
Z mnohých krajín je zakázané vyvážať mušle, kamene alebo piesok. No i tak mnohí dovolenkári tak robia. Napríklad z Egypta a niektorých karibských ostrovov je tiež zakázané vyvážať prírodné dedičstvo krajiny. Nepravidelné kontroly tak môžu úmysel turistov odhaliť a o mušle prísť bez toho, aby človek čo i len tušil, že ochranka v ich kufri bola a niečo prehľadávala. O tom, či sa nestávate pašerákom sa informujte u svojho delegáta, prípadne v cestovných dokladoch.

Drogy, drogy a zase drogy
Šialený biznis, ktorý drží ekonomiky niektorých krajín nad vodou je vinný za stovky až tisícky mŕtvych denne, za vysokú kriminalitu a aj finančné rozdiely ľudí, ktorý sú v drogách namočení. Písať o tom, čím všetkým zlým sú je zbytočné. Každý to vie, a aj tak sa tešia veľkej obľube u mladých frajerov, ktorí chcú byť zaujímaví. Drogy sa k nám dostávajú rôznymi cestami. Najviac cez papierové podvody vo veľkých kontajneroch a nákladiakoch. Prepašovať sa ich snažili už rôzny experti rozpustené v keramike, v textile. Prípady, kedy sa ich snažili prepašovať vo vlastnom tele poznáme aj zo Slovenska keď polícia zadržala černocha prevážajúceho takýmto spôsobom drogy. Na východnom Slovensku neustále niekto pašuje chľast aj cigarety. Výmyselníci už vymysleli aj ostrekovače plnené vodkou a neraz brucho tehotné od cigariet. Zo sveta zas poznáme rôzne prípady, ako napríklad tie na obrázkoch. Vynaliezavosť pašerákov skrátka nepozná hraníc ani tu. Pašovať drogy v mŕtvom hmyze, v sadre na nohe, alebo vo vankúši… aj tak sa dá… len neúspešne.

Pašeráci, ukrývači, výmyselníci
Pašeráci, ukrývači, výmyselníci
Pašeráci, ukrývači, výmyselníci
Pašeráci, ukrývači, výmyselníci
Pašeráci, ukrývači, výmyselníci
Pašeráci, ukrývači, výmyselníci
Pašeráci, ukrývači, výmyselníci
Pašeráci, ukrývači, výmyselníci