TOP 5 moderátorských zlyhaní na videu, ktorí išli naživo

0
2438

Moderátorská profesia si vyžaduje profesionalitu, správnu výslovnosť, ale aj schopnosť reagovať na neočakávateľné. Keďže televízia je dnes azda najrozšírenejšie médium hneď po tlači, nemôže byť núdza aj o prešľapy v rôznych šou a reláciách. Povedali sme si, že by sme mohli zostaviť rebríček azda tých 5 naozaj najväčších prešľapov moderátorov vôbec. Nepochybne poznáte nejaký aj vy, avšak tu sú naše nálezy. O niektorých sme už u nás písali.

Sue Simmons a čo to ku*** robíš?
Moderátorka televíznej stanice NBC News Sue Simmons v živom vysielaní z úst pred rokmi vyústila tvrdý vulgarizmus. Preložiť by sa dal ako „Čo to ku*** robíš?“, ktorý zaznel v momente, kedy sa prepínali krátke videozábery v rámci tém. Samozrejme, že ani netušila, že je v živom vysielaní, lenže ospravedlnila sa pred celým národom. Hneď potom si ukážeme amerického moderátora, ktorý si túto prácu príliš neužil. Táto ukážka totiž nebola jediná, kde to prehnal po vizuálnej aj zvukovej stránke. A stál si za tým, čo povedal…


Marihuana všade naokolo
Britský reportér prinášal reportáž o tom, ako sa v cudzine polícia vysporiadala s ilegálnym pestovaním marihuany. Polícia marihuanu pálila a každý vie, že práve dym z marihuany je to, čo spôsobuje tie zvláštne pocity.

Rumunská falošná piesočná búrka
Skutočný televízny trapas vytvorila dvojica lenivých reportérov aj s kameramanom, ktorí zmeškali piesočnú búrku. Tým, že nemali čo nakrútiť, pokúsili sa piesok vo vzduchu aspoň nafingovať. Kým jeden o udalosti informoval, druhý piesok vykopával do vzduchu. To by však potrebovali aj poriadneho a pozorného kameramana, aby nezobral do záber aj toho vykopávača. Takto diváci celú vec pochopili ako podivný žart, iní si to ani neuvedomili, no v každom prípade mali chlapíci čo vysvetľovať nadriadeným.

Náš slovenský zmoknutý moderátor Václav Bevalagua
Najznámejší slovenský moderátorský fail. Václav Bevalagua pracujúci ešte v televízií TA3 si pri nakrúcaní jednej reportáže ani nevšimol, že je v živom vysielaní. Pršalo na neho a svoju naštvanosť dal poriadne najavo. Či bol v živom vysielaní alebo nie, niektorí moderátori a reportéri sa zhodli, že takto sa nevyjadrujú ani pred vypnutou kamerou.. veď čo ak? Samozrejme, že Václav sa potom v televízii viac neohrial, no nie sme jediní, čo by chceli poznať jeho výraz v tvári, keď zistil, že bol vo vysielaní pred celým Slovenskom.

Moderátor sa nahlas smial dvom postihnutým
Jedno z najpopulárnejších videí na svete zachytáva moderátora zrejme gruzínskej alebo rumunskej televízie, ako sa v dávnejšom zázname smeje pánovi po vážnej operácií a žene, ktorá skončila a vozíčku. Hneď ako muž začal rozprávať, moderátor sa išiel počúrať od smiechu. Samotný hosť sa cítil veľmi dotknutý, veď hovoril o tom, aký ma ťažký život a že mnohé stratil. Keď jeho smiech začal prekážať ľuďom v pozadí, vzal si mikrofón aj jeden človek z pomedzi nich a začal hovoriť podobným hlasom ako muž z dvojice hostí. Moderátor sa už nemohol udržať. Aj keď boli okolo ľudia, ktorí sa mali tiež chuť smiať, nedali to poznať. Video vyzerá, akoby šlo o fingované. Ksichty, móda, celkový štýl a viacero detailov napovedajú pochybnosti v pravosť videa. Iné je zas niekoľko známych informácií ako napríklad fakt, že moderátor prišiel o prácu, postihnutí písali rozhorčené listy a hostia boli skutoční.