Slovenský film Kandidát vychádza už aj na DVD a bonusy k tomu

0
1697

Úspešný film Kandidát, ktorý si za minulý rok pozrelo viac ako 85 000 divákov a stal sa tak najnavštevovanejším slovenským filmom roka, sa začiatkom roka objavil aj v českých kinách. Film režiséra Jonáša Karáska nakrútený podľa bestselleru Kandidát Maroša Heška a Michala Havrana získal aj dve ceny Slnko v sieti a zaujal najmä svojim obsahom, ktorý sa týka súčasnej doby, túžbe po moci a sile, ktorá v pozadí ovláda nielen mienku verejnosti, ale vôbec máme ako diváci možnosť vidieť neobyčajnú spleť udalostí ktoré sa dotýkajú moci peňazí a politiky.

Veľmi očakávané DVD prinesie mimo film aj niekoľko bonusov. Tešiť sa môžeme na Film o filme, ktorý nakrútil Peter Krchnavý. Divák má možnosť vidieť priebeh nakrúcania, scénky a pozadie niektorých scén. Ich prípravu, komunikáciu medzi hercami s tvorcami, či režisérom samotným. To všetko dopĺňajú aj komentáre, alebo rozhovory s tvorcami a hercami, ktoré prebiehali práve počas nakrúcania filmu samotného. Okrem toho sa medzi bonusmi nachádza aj fotodokumentácia od Luka Braseho a Petra Krchnavého a videoklip k titulnej skladbe Kandidát, ktorú vytvoril Matúš Široký a Maroš Hečko v spolupráci s raperom Vecom. Klip režíroval Jonáš Karásek.

O filme
V dnešnej dobe je najcennejším tovarom informácia. Film Kandidát ukazuje veľkú moc médií, ktoré manipulovaním s udalosťami môžu ovplyvniť celý svet. Výsostne slovenský príbeh o prezidentských voľbách nevznikol na základe skutočnej udalosti, ale silne realitu pripomína. Hovorí o obrovskej moci, ktorú má majiteľ reklamnej agentúry Adam Lambert. Práve on sa dva mesiace pred voľbami rozhodne, že urobí z neznámeho, malomestského podnikateľa prezidenta krajiny. Čo všetko je ochotný urobiť, aby stávku o celý svoj majetok vyhral?