Red Light District v Amsterdame kedysi lákal aj na sex so zvieratami

0
2491

kravyRed Light District je jednou z najznámejších atrakcií Amsterdamu, aj keď zrejme nepôjde o vysnívaný ciel rodín s deťmi, či mladých študentov. Síce, ako pre koho. Známa ulica a bočné uličky, kde vo výkladoch vidieť ženy ponúkajúce svoje telo pre sexuálne dobrodružstvá, je známa už viac rokov. Na rovnakej ulici sa nachádza aj množstvo obchodov s erotickým tovarom a pomôckami, pričom veľmi blízko to máte aj do obľúbených coffeeschopov, v ktorých to hlavné určite nie je káva. Typické červené svetlo vo výkladoch a sporo odeté slečny sú dnes typickým znakom tejto ulice, kde je prísne zakázané fotografovať a nakrúcať. Každý druhý návštevník sa však snaží vyzerať „nenápadne“ a premýšľa, ako si spraviť fotku na pamiatku či frajerinu na Facebooku. Neboli to však vždy len ženy, alebo trochu málo mužov, čo svoje telo ponúkali na predaj.

Pred viac ako 15 rokmi aj zvieratá
Dnes už o tom zmienky nenájdete, no zážitky niektorých návštevníkoch z roku 1998 neboli len o marihuanovom opojení, ale aj o nevšednom náleze v jednej z bočných menších uličiek. Vo výklade priamo pri chodníku sa nachádzali domáce zvieratá. Ťažko povedať, či si takto zarábali dobrovoľne a ako dlho trvalo akčným ochranárskym organizáciám, než docielili zákaz. Podľa slov očitého svedka, ktorý sa musel presvedčiť aj na druhý deň, či nešlo len o následky zelenej zábavy, šlo o menšiu kravu, ovcu a kozu. Koza s ovcou mali vo vnútri možnosť uviazania dvoma lanami a misku s vodou a sypkou potravou. Rovnaká služba bola k dispozícií aj na druhý deň. Nevedno, ako fungovala obsluha a priebeh situácie v tomto zariadení a po pravde, príliš sa ani nechceme zaoberať skúmaním možného priebehu. Otázne je, či si služba našla svojho spotrebiteľa, alebo nebodaj zlanárila zo zvedavosti náhodných okoloidúcich. Keďže sa sem vydá len málokto osamote, väčšinou turisti a skupinky, je ťažko predstaviteľné, že by sa predsa len niekto rozhodol vyskúšať a dať echo ostatným.

Že by recesia?
Pri rôznych originálnych akciách a snahách organizácií upozorniť na práva zvierat, na boj proti drogám a iným neduhom, je celkom možné, že by sa podobným štýlom snažila nejaká organizácia upozorniť na prostitúciu s použitím zvierat. Podobne originálne činy v snahe čo najviac medializovať sú doménou modernej doby. Toto je však prípad z roku 1998, kedy bude asi pravdepodobnejším dôvodom použitia zvierat podnikateľský zámer ponuky sexu so zvieratami. Pre mnohých z nás naďalej nepredstaviteľné spojenie.

foto: ilustračné