Prvé reakcie na film Kto je ďalší? – hrobové ticho pri záverečných titulkoch hovorí za všetko

0
1179

Nový slovenský film Kto je ďalší? už videli tisíce divákov. Opisujú ho ako prekvapujúci, silný, strhujúci, ktorý vyráža dych, prináša pozitívne slzy, zimomriavky, a po filme zostáva v kinosálach pár minút absolútne ticho!

„Reakcie na sociálnych sieťach nevieme nijako ovplyvniť. Píšu ich diváci niekedy priamo z kinosál. Nikdy v živote som nedostal toľko kladnej spätnej väzby. Najčastejšia veta, ktorú čítam je – film by mal vidieť každý,“ doplnil režisér Miro Drobný.

Množstvo známych osobností reaguje na film. Jožo Pročko: „Pozrite si tento film, aj vy môžete prispieť k pokoju v duši mladých ľudí.“ Peter Batthyany: „Tento film je ťažká šupa, je to pecka.“ Kristína Kormúthová: „Okamžite smer kino pozrieť si film, zimomriavky, slzy a pot na čele.“ Alex Wortex: „Famózna práca!“ Andy Winson: „Film apeluje na moderné druhy závislostí.“ Peter Pellegrini: „Mali by ho vidieť nie len rodičia, ale aj dospievajúce deti.“ Silvia Šuvadová: „Film je dôležité vidieť, možno ním zachránite život“ Nigi Nap: „Akú silu má dnes internet a hlavne ako dokáže zmanipulovať.“ Jozef Vajda: „Tá bezmocnosť detí je šialená!“

Veľa mladých ľudí ale pridáva ešte niečo navyše, šokujúce vlastné príbehy: „Veľakrát som mala myšlienky si zobrať život, nikto nevie Kto je ďalší?“ píše Majka. „Každodenné urážky, smrdíš ty ušatý buze****, bol som na pokraji zúfalstva, teraz mám ale 1000 dôvodov aby som stál nad vodou“ ukončil slovami soundtracku svoj príbeh obeť šikany na Instagrame.

Prekvapením prvých dní je, že hľadiská zapĺňajú aj rodičia. Tí sú v údive a v šoku: „…moja dcérka ešte internet nepozná, ale jedného dňa to príde. Chcem byť pripravená!“ napísala Lucia. „Boli sme celá rodina, cestou z kina a ešte celý večer som sa rozprávala so svojimi dcérami, otvorili sa mi ako nikdy predtým…,“ komentovala film Monika.

V reakciách na film nájdete aj slová: „neskutočne reálny“, „kvalitný projekt svetového formátu“, „majstrovské dielo“ či „pozriem si ho viackrát. Film je v kinách od 22. augusta a premieta ho historicky najväčší počet slovenských kín na Slovensku.

Reakcie si môžete prečítať v galérii: