Prci Prci Prcičky, či skôr American Pie a jeho nezabudnuteľný soundtrack

0
3383

Mnohí súčasní mladí duchom aj telom vedia, o čom je reč, ak spomeniem, že pred viac ako desiatimi rokmi bol film Prci Prci Prcičky niečím, čo prinieslo do filmového žánru pre mladých niečo celkom iné. Onú komediálnu nemotornosť, tíneďžerskú neskúsenosť a zároveň posadnutosť sexom a pár iných vecí, mimo nezabudnuteľné hlášky a scénky… Šerminátor, Proslulé jazykové tornádo, MCBP, Stiffmajster, „to jednou na hudebním táboře“, či „to jednou našel Stiffler pivo na nočním stolku…“. Nezabudnuteľných scénok a hlášok bolo vo filme viacero. Slovenský dabing film tak skoro nedostal a preto si ho mnohí pamätáme v češtine.

Malo to úspech, aký sa už nezopakoval
Na úspechu jednotky sa snažilo zviesť už šesť ďalších filmov s rovnakým názvom, avšak tú jedinečnosť celej myšlienky jednotky sa už nikdy nepodarilo prekonať. Keďže po American Pie, ktoré tak nejaký chytrák v Čechách preložil ako Prci Prci Prcičky, veľmi rýchlo vzniklo niekoľko pokusov o podobné úspešne zaradenie medzi komédie pre mladých, no zväčša skôr neúspešne, než úspešne. Tak potom aj vyzneli pokračovania American Pie, ktoré skôr už vychádzali vtedy, keď bolo publikum prekŕmené kópii prvej American Pie. Kým taká štvorka, či päťka pomaly už nestáli za nič a ťažili len z mena Stiffler, posledný diel Reunion je dielom, kedy sa vraciame k pôvodným hercom, ako sa majú dnes, po rokoch.

Nuž ale tento článok má byť spomienkou na prvý diel, v ktorom tiež hrala nezameniteľná hudba. Pri počutí jednotlivých skladieb sa mne osobne vybavujú konkrétne scénky, ako napríklad ukrutný beh domov, keď keď sa Naďa prezlieka v Jimovej izbe a Jim uháňa do svojej izby, či konečná scénka a hudba, ktorá končí Jimovým vyhlásením „Zneužila mě… Byl jsem zneužitej…“. Je ich viacero. Možno si tiež radi spomeniete, ba čo viac, pozriete pôvodné skladby onoho soundtracku. Tu je prehľad hudby:

Blink 182 – Mutt

Super Down – Super TransAtlantic

Sugar Ray – Glory

Bic Runga – Sway

Bic Runga & Semisonic – Good Morning, Baby

Third Eye Blind – New Girl

Tonic – You Wanted More

Bachelor Number One – I Am The Summertime

Find Your Way Back Home – Dishwalla

Wishen – The Loose Nuts