Odolný fotoaparát Nikon 1 AW1 testovaný akčným fotografom Nathanom Avilom

0
1411

NIKON 1 AW1 Nathan AvilaKvalitné snímky z dovolenky, na ktorej nechcete len vylihovať, ale aj zažiť množstvo zážitkov, aby boli ostré a presné, potrebujú buď veľkú investíciu finančnú, alebo šikovnosť vo výbere. Pokiaľ si vyberiete Nikon 1 AW1, tak získate oveľa viac, ako len fotoaparát do času a nečasu. Ide o historicky najmenší fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi, ktorý pritom prináša aj vlastnosti ako vodotesnosť, nárazuvzordnosť a odolnosť voči prachu.

Profesionálny fotograf môže oceniť jeho vlastnosti
Hoci je určený komukoľvek s rôznymi skúsenosťami s fotografovaním, ocenia ho aj profesionáli. Nathan Avila je profesionál, ktorý má roky praxe za sebou a venuje sa fotografovaniu záberov pri športe a v pohybe. Jeho prstami teda prešlo mnoho prístrojov na rôznych scénach v rôznych podmienkach. Kto iný ocení a ohodnotí fotoaparát v akcii lepšie, než jeho krvná skupina? Svoje názory na tento prístroj vyjadril aj vo videu nižšie. Sám oceňuje fakt, že prístroj je odolný voči vonkajším vplyvom aj mrazu.

Odolnosť a ďalšie vlastnosti
Nikon 1 AW1 prináša odolnosť voči mrazu do mínus 10°C, odolnosť voči vode do hĺbky 15 metrov alebo pádu do výšky 2 metrov. Jeho hlavným plusom však nie je ani tak jeho odolnosť, ako rýchlosť, s akou vyhotovuje presné snímky a bez vážnejších ťažkostí. Aj pri zmene prostredia a vzdialenosti snímaného objektu si fotoaparát rýchlo upravuje scénu a nastavenia, aby zachytil danú fotografiu v správnom čase a v správnom svetle. 14,2-megapixlový CMOS snímač a dvojica objektívov 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 a 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 sú peknými číslami doplnenými o schopnosť 60 snímok za sekundu pri kontinuálnom snímaní a 15 snímok pri hybridnom rozšírenom zaostrovaní, ktoré tiež hodnotil Nathan na videu vyššie.