MHD v Českých Budějoviciach oslavuje 105 rokov s výnimočným videom

0
2103

MHD České BudějoviceDopravný podnik mesta České Budějovice od svojho založenia v roku 1909 oslavuje 105 rokov. Oslavu a pripomenutie tohto výročia a tradície sa rozhodli obohatiť o video, ktoré by zachytávalo dopravný podnik, autobusy, zamestnancov… Pôsobí takýto popis na vás nezáživne? Veď koho by zaujímalo sa pozerať na video autobusov, ktoré sami vidíte behať v hociktorom meste, že. Nedajte sa však odradiť. Spôsob, akým sa budějovická MHD predstavuje vo videu, totiž mnohých divákov prinúti pozrieť si to celé ešte raz.

Video od úvodu sprevádzajú mierne spomalené zábery zamestnancov a techniky. Objavuje sa aj niekoľko zaujímavostí a čísla. Údržbári trolejového vedenia uvádzajú údaj o 63 kilometroch trolejí, o ktoré sa starajú. Starší vodič autobusu poodhaľuje úspech prekonania 3 miliónov kilometrov bez nehody a pokuty. Vozový park podniku má 22 244 koní a najstarším zamestnancom je Josef Glaser, ktorý v ňom pracuje od roku 1968. Celé to dostáva nádych, z ktorého ide priateľská a pokojná atmosféra. Samotní zamestnanci museli mať zážitok, možno ešte väčší než majú diváci, ktorí mnohé fakty ani netušili.

Video vyrobil Jiří Nevečeřal (EvenHouse), ako režisér Martin Přivratský, ako kameraman Daniel Vojtěch (Tomorrow Creative) a Slavoj Dolejš z Dopravního podniku města České Budějovice.