Mačací ostrov v Japonsku: Prosím, už nám jedlo neposielajte!

0
4976

macaci-ostrov-japonsko-navsteva

O mačacom ostrove už mnohí počuli. Magické miesto v Japonsku, kde sa na jednom ostrove nachádza viac mačiek ako obyvateľov. Celý príbeh, ktorý za týmto stojí, je vskutku zaujímavý, no v končenom dôsledku sa plán Japoncov obrátil proti nim. Dnes na ostrove, na ktorom nebola kedysi žiadna mačka, nachádza obrovská populácia týchto štvornohých miláčikov, čo však miestnym obyvateľom vôbec neprekáža. Tí sú z týchto miláčikov nadšení a tešia sa z nich aj turisti, ktorí sem prichádzajú z celého sveta. Každá minca má však dve strany a čo sa z tohto milého mačacieho problému vykľuje? Prvé problémy nastali len nedávno – na ostrove mali nedostatok jedla, ktorý sa zmenil na prebytok. Ako?

 

Máte problém s myšami? Kúpte si mačku alebo rovno sto mačiek!

Na mačací ostrov v Japonsku, ktorý sa volá Tashirojima, majú psy prísny zákaz vstupu. V žiadnej rodine by ste nenašli ani jedno malé šteniatko, no naopak, môžete si zadovážiť milé mačiatko. Ako sa však mačky na tento ostrov dostali? Odpoveď je jednoduchá – vraj tu mali kedysi veľký problém s množstvom premožených myší. Šikovný nápad udomácniť na ostrove pár mačiek vyšiel a problém s myšami prestal byť aktuálny. Vznikol tu však nový problém – premnožili sa tu práve mačky. Avšak veľa ľudí považuje mačky za oveľa milšie stvorenia než myši a to, že sú tu premnožené, miestni obyvatelia tolerujú. Nie je to však nefér voči myšiam? 🙂

macaci-ostrov-japonsko

macaci-ostrov-v-japonsku

Prosím, jedlo nám už neposielajte!

S postupným premnožením mačiek vznikol na ostrove veľký problém. V momente, keď bola zjedená posledná myš, na ostrove začali mačky hladovať. Tento stav prišiel však veľmi rýchlo, nakoľko stovky mačiek, ktoré na ostrove žijú, zjedli všetko živé. Aká pekná biologická nerovnováha, jeden by si pomyslel. Obyvatelia ostrova Tashirojima však nevedeli, ako toľko mačiek nakŕmiť a udržať si príval turistov. S vynikajúcim nápadom prišiel jeden obyvateľ ostrova, ktorý využil silu internetu, sociálnych médií a stoviek milých tváričiek mačiek na ostrove. Zadal inzerát, pomocou ktorého požiadal o pomoc obyvateľov z celého sveta, aby poslali na ostrov jedlo pre tieto mačky. Čo však nasledovalo, nečakal nik.

Jeho inzerát zožal obrovský celosvetový úspech a zo dňa na deň začali na ostrov v Japonsku prichádzať veľké balíky krmiva pre mačky z celého sveta. Problém bol vyriešený na dlhú dobu, no jedného dňa sa na ostrove nahromadilo toľko jedla, že obyvatelia začali prosiť všetkých milovníkov mačiek, aby jedlo prestali posielať. Nemali ho už kde skladovať, niektoré sa aj kazilo a vyšlo nazmar.

macky-v-japonsku

Ostrov mačiek v Japonsku určite stojí za návštevu v tejto krajine vychádzajúceho slnka, no nezabudnite na to, že všetko jedlo nechajte doma. Mačkám sa tu žije naozaj výborne a ročne pritiahnu veľké množstvo turistov z celého sveta, ktorí jednoducho milujú týchto chlpatých miláčikov s dlhými fúzmi.

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokÁno, David Duchovny vie aj písať. A SKVELE!
Ďalší článokChyby začínajúcich podnikateľov: Na toto si dávajte pozor
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.