Šokujúci dokument: Japonský les Aokigahara, miesto samovrahov

0
5725

V Japonsku je známy hustý les Aokigahara (hovorovo Jukai) v blízkosti hory Fuji, o ktorom každý vedel, že doň vchádza oveľa viac ľudí, ako vychádza. Jeho strašidelná atmosféra láka samovrahov, ktorí chcú so svojim životom nadobro skoncovať a nechcú byť pritom rušení. Nikto nevie, kto vlastne túto smutnú tradíciu začal, známe však je, že mnohým sa opustiť tento svet na tomto mieste naozaj podarilo. Za preslávenie tohto miesta môže aj spisovateľ Kuroi Jukai, ktorý les spomína ako miesto, kdejeden z hridnov jeho románu skoncuje so životom. Zrejme aj román inšpiroval ostatných, aby si za to svoje posledné miesto vybrali práve toto. Po dlhých rokoch sa odhodlali aj filmári nakrútiť dokumentárny film, ktorý by viac odhalil o tomto mieste, ako aj niečo viac o ľuďoch, ktorý sa práve na tomto mieste rozlúčili zo životom.
Odhaduje sa, že na tomto mieste zomrie ročne 50 až 100 ľudí, pričom niektoré zdroje odhadujú aj 150 mŕtvych. Samozrejme, že sa o tom dozvedeli už aj bezdomovci a rôzne živly, ktoré miesto pravidelne navštevujú a okrádajú mŕtvych o ich cennosti, alebo iné osobné veci, zachovalé šatstvo a podobne.

Na videu nižšie máte možnosť vidieť tento dokument, kde v úvode hlavnou postavou „výpravy“ je geológ Azusa Hayano. Ten venoval mnoho času výskumu vulkánov, zeme, prírodným javom. Sprievodca objavuje a vysvetľuje viacero miest a detailov v lese. Nachádza odrezané laná od obesencov, ale aj policajné pásky. Tiež ukazuje na značky, ktoré si tu nechávajú tí, čo si to mienili ešte rozmyslieť a chceli nájsť cestu späť.

Upozornenie: video nie je vhodné pre slabé žalúdky a mladistvých a v článku samotnom neodľahčujeme tému samovrážd. Samovraždu nepokladáme za riešenie ani nástroj ničoho.


foto: video