Hudobné novinky a návraty na budúci rok (časť 2): Christina, Fiona, Sinead, Goldpfrapp…

0
1877

Pred časom sme vám písali o plánovanej nádielke novej hudby na budúci rok od Leony Lewis, Madonny, Nicki Minaj, Kylie Minogue, Alanis Morissette, Nicole Scherzinger a Cher. Dnes prinášame pokračovanie, v ktorom sa dozviete, kto ďalší prinesie novú hudbu.

Na novom materiále pre ďalší sólový album pracuje už dlhší čas aj Christina Aguilera. Tá momentálne venuje svoj čas i porotcovstvu v speváckej súťaži The Voice, kde zasadla už po druhýkrát. Show by mala pokračovať v budúcom roku a medzičasom Christina plánuje vydať svoj prvý singel z dlho pripravovaného albumu. Jej posledným sólovým počinom bol album Bionic z roku 2010, ktorý nezaznamenal výrazný úspech a soundtrack k filmu Burlesque / Varieté, za ktorý bola nominovaná na zlatý glóbus. Cenu jej však nakoniec uchmatla kolegyňa Cher za pieseň z toho istého muzikálu. Nový album by mal vyjsť na jar a mal by byť opäť plný osobných textov a hlbokých melódií.

Ďalšou američankou, ktorá usilovne a dlho pracuje na novej hudbe je aj Fiona Apple. O novom albume sa hovorí už viac ako rok, no stále nevyšiel. Jej posledný album Extraordinary machine uzrel svetlo sveta ešte v roku 2005. Fanúšikovia sú teda právom netrpezliví a čakajú takmer 6 rokov. Nahrávacia spoločnosť o novom albume mlčí, no nové piesne počula kolegyňa Michelle Branch a tá potvrdila, že Fiona tvorí a nové songy sú vraj skvelé. Uvidíme teda, možno v roku 2012 ich konečne vydá.

Problémová Sinead O’Connor sa okrem riešeniu svojich depresií neustále venuje aj hudbe. Nie nadarmo mnohí umelci hovoria, že práve hudba a tvorbe je ich liekom. Sinead , ktorá sa minulý týždeň, na svoje 45. narodeniny, vydala za svojho priateľa Barryho Herridga sa vracia s novým raggea singlom How I be me . Nový album How About I Be Me (And You Be You)? by mal vyjsť 20. februára 2012. Bude to prvý album po 5 rokoch.

Návrat ohlasujú aj anglický Goldfrapp. Elektronický mágovia už vypustili prvý singel aj s klipom k piesni Yellow Halo. Ich posledný počin vyšiel v roku 2010 pod názvom Head first a skupina následne precestovala celý svet. Nový album vyjde 6 februára a pôjde o zbierku vydaných hitov a jednoduchým názvom The Singles.

Novopečená mamička Mariah Carey tvrdí, že aj počas tehotenstva, i keď nemohla príliš chodiť a mala bolesti, nahrávala nové piesne. Producenti vraj za ňou chodili domov a Mariah spievala priamo z postele. Album sa teda pripravuje a Mariah sa veľmi teší na návrat k spevu. Medzičasom si zaskočila do klipu Justina Biebera, s ktorým prespievali jej dávny megahit All I want for Christmas is you. Práve v klipe Mariah predviedla aj štíhlu figúru, akú nemala ani v 90. rokoch, za časov najväčšej slávy.

Počas leta 2012 sa môžeme tešiť aj na nový album exotickej Nelly Furtado. Tá nahrala posledný album v španielčine Mi Plan ešte v roku 2009, ktorý prepadol. O rok neskôr vydala album najväčších hitov s promo singlom Night is young, ktorý ale tiež nebol práve hitom. Nelly zjavne trpí tým, že jej hudbu už neprodukuje Timbaland, s ktorým zažila najväčšie úspechy. Uvidíme čo teda prinesie nový album.

Niekdajšia členka elektronického dua MOLOKO – Róisín Murphy pripravuje tiež návrat na hudobnú scénu. Jej druhý a zatiaľ posledný sólový album Overpowered vyšiel ešte v roku 2007. Od toho času vydala Roisin dve singlové nahrávky, no ani jedna nezaznamenala výrazný úspech, Orally fixated 2009 a Momma’s Place 2010. Práve v týchto dňoch na internet prenikol ďalší singel, 9 minútová pieseň Stimulation. Zdá sa, že Róisín sa jej návrat na scénu príliš nedarí. Nový album bol ohlásený ešte v roku 2009, ale doposiaľ k jeho vydaniu neprišlo. Počkáme a uvidíme.

Nový album The origin of love ale určite vydá spevák MIKA. Pracuje na ňom usilovne už nejaký čas a prvý singel, Elle me dit, vyšiel už počas leta. Vo Francúzsku sa dokonca vyšplhal na prvé miesto. Tretí sólový album by mal nasledovať niekedy na jar budúceho roka. Album bude obsahovať 12 piesní o láske.

Okrem iných veľký návrat čaká aj skupinu Garbage, ktorá ohlásila svetové turné a započne ho v Rusku. Ich nový album by mal vyjsť počas leta. K životu sa preberie aj skupina Black Sabbath na čele s Ozzym Osbournom a koncertovať bude aj Marilyn Manson. O veľký comeback sa chce pokúsiť aj dúhové zoskupenie Culture club s Boy Georgom a počas olympiády by mali znovu spoločne vystúpiť na turné aj anglické Girls aloud.