Girls aloud sa predsa len vrátia na hudobnú scénu

0
1358

Potom ako hudobnú scénu opustili Spice girls a All saints a Sugababes sa naustále zbavujú svojich členiek sa stali hviezdami britské popu Girls aloud. Dievčenská skupina vznikla v rámci reality show projektu Popstar The Rivals v roku 2002 a žla jeden úspech za druhým. Skupina mala 20 top ten hitov, 2 albumy číslo jeden a je v Guinessovej knihe rekordov ako najúspešnejšia reality tv skupina. Potom, ako dievčatá vydali 5 albumov v priebehu 5 rokov, rozhodli sa pre pauzu, ktorá trvá až dodnes. Medzičasom si každá z členiek skúsila kariéru sólovej speváčky či herečky.

Najväčšie úspechy však zaznamenala líderka skupiny Cheryl Cole. Tá vydala dva sólové albumy a stala sa porotkyňou reality show britskej verzie The X Factor a dočasne bola aj porotkyňou tej americkej, z ktorej ju ale neskôr vyhodili a nahradili americkou speváčkou Nicole Scherzinger. Cheryl v súčasnosti pripravuje svoj tretí štúdiový album a ako producent by sa na ňom mal objaviť RedOne, známy najmä zo spolupráce s Lady Gaga. Okrem iného sa povráva, že by si mala zahrať po boku Cameron Diaz a Jennifer Lopez v americkej komédii: What To Expect When You’re Expecting

Ostatným členkám sa nedarilo ani z destiny tak dobre.
Nadine Coyle, ktorá vydala sólový album Insatieble z neho predala len 5000 kusov a zapadol prachom. Živí ju najmä bar, ktorý si prenajala v Los Angeles.

Kimberley Walsh sa speváckej kariére nevenovala, ale pracuje ako príležitostná moderátorka a herečka a píše pre magazín OK!, kde má vlastnú rubriku.

Sarah Harding sa venovala herectvu a zahrala si vedľajšie úlohy v niekoľkých televíznych filmoch. Hlavnú rolu stvárnila doposiaľ len jednu a to v snímke St. Trinian’s II: The Legend of Fritton’s Gold. Pre filmový soundtrack naspievala aj 3 skladby . Svoj sólový album by mala vydať ešte tento rok.

Nicola Roberts sa venovala najskôr vlastnej rade kozmetiky a líčidiel a je tvárou kampane, ktorá sa snaží ľudí informovať o rizikách opaľovania a solárií. Jej sólový album Cinderella’s Eyes by mal vyjsť na jeseň toho roku.

Ešte v júni sme vás informovali o možnom návrate skupiny na koncertné pódia v rámci 10. výročia jej založenia. O návrate už okrajovo hovorila aj manažérka skupiny, Cheryl a nedávno ho v rozhovore spomenula aj Kimberly.
Do nového roku zostáva ešte nejaký čas, takže uvidíme čo nakoniec bude pravda. Rozhodne to ale vyzerá tak, že ako sólové speváčky si dievčatá na živobytie príliš nezarobia. Výnimkou je len Cheryl, ktorej ale ku sláve pomohla práca porotkyne v úspešnej talentovej súťaži, o ktorú ale tak ako v Anglicku i v USA prišla.