Gigantické sivé vlky v lesoch štátu Idaho a okolí majú byť problémom

0
6992

Vlci v štáte IdahoAmerický štát Idaho a ďalšie priľahlé štáty majú mať jednu zvláštnosť. V lesoch sa tam majú nachádzať naozaj gigantické psovité šelmy loviace vo svorkách početných dokonca až o 10 až 20 vlkov naraz. Ich veľkosť dokonca pripomína film Twilight, kde sa tiež objavili čudesne veľké, aj keď počítačovo veľmi nepodarené šelmy. Tieto z Idaha sú podľa mnohých zdrojov však skutočné. Človek by sa im neubránil a bežní severoslovenskí vlci sú len slabým odvarom. Pôvodom kanadskí vlci pustošia niektoré samoty na okrajoch miest a blízko pri lesoch. podľa dostupných informácií lovia hospodárske zvieratá, ba dokonca si trúfnu aj na celú kravu. Bežnou korisťou je však zver v týchto lesoch a dokonca iné šelmy, ktoré však nemusia končiť v žalúdku, ale skôr ide o vysporiadanie sporov.

Predstavujú problém
Ešte v roku 1995 sivých vlkov napočítali približne 35. Dnes sa ich počet odhaduje na až 2000. Ich teritóriom majú byť lesy Idaha a okolitých štátov. Lovcov, ktorí sa s gigantickým úlovkom nechávajú zvečniť na fotografii, nie je pritom málo. Na webe sú tieto fotografie pomerne dobre známe. Dokonca je v určitých lokalitách turistickou atrakciou lov sivého vlka a je o ňu záujem.

Podvrh?
Pri pohľade na tu uvedenú a na facebooku uvedené ďalšie fotografie, by ste ani nepovedali že ide o podvrh. Napriek tomu existujú zaručené portály a blogy, ktoré presne upresňujú spôsob, ako sa tieto fotografie sfalšovali. Vlci majú byť v skutočnosti nie až takí veľkí, a všetko to má mať na svedomí spôsob držania a fotografovania. V každom prípade, či už ide o podvrh, alebo nie, ani jedno ani druhé nie je dôveryhodnými zdrojmi potvrdené. Preto nechávame na vás, akú predstavu si o fotografiách spravíte.

Štát Idaho
Idaho je štát na severovýchode USA. Súsedí so štátmi Montana, Wyoming, Utah, Nevada a na severe tvorí najkratšiu hranicu s Kanadou. Západnú hranicu tvorí Oregon a štát Washington, kde bol mimochodom príbeh Twilight ságy začlenený. Do Idaha sa dostali prví belosi až v 18. storočí, dovtedy šlo o územie Indiánov.

foto: Facebook a Youtube, viac fotografii na Facebooku