Depeche Mode natočili po rokoch nový videoklip a chystajú svetové turné

0
6677

Legendárna skupina Depeche Mode sa po štyroch rokoch vracia na hudobnú scénu s čerstvým videoklipom „Where´s The Revolution“. Singel je predzvesťou štrnásteho štúdiového albumu “Spirit”, ktorý vyjde 17. marca 2017 vo vydavateľstve Columbia Records. Aby toho nebolo dosť, skupina sa rozhodla usporiadať veľkolepé svetové turné, počas ktorého zavíta 20.mája 2017 aj do Bratislavy.

“Album znie „sexy“. A je hybný, dodáva energiu. Po hudobnej stránke, samozrejme aj textovej, vás núti premýšľať. Žiada vás, aby ste počúvali. Žiada vás o akceptáciu toho, čo sa deje vo svete okolo vás. Núti vás k akcii. Podľa mňa to bude veľmi dôležitá nahrávka.” vyjadril sa nedávno spevák David Gahan v jednom zo svojich posledných rozhovorov pre časopis Rolling Stones. Pojem ľudskosti a našom mieste v ňom sa prelína celým albumom “Spirit”, na ktorom prvý raz kapela spolupracovala s producentom Jamesom Fordom zo Simian Mobile Disco. Ten má za sebou hudobné projekty s kapelami Foals, Florence & The Machine či Arctic Monkeys. Magazín Q už po prvej posluchovej akcii označil “Spirit” za “najživšiu nahrávku kapely za posledné roky”.

OBRÁZOK 1

Nový videoklip „Where’s The Revolution” je režisérskym dielom holandského fotografa Antona Corbijna, ktorý s kapelou pojí dlhoročné priateľstvo. Klip sa nesie v typicky čiernobielom obraze, pretkaný symbolizmom a vizionárskymi útržkami. Dystopická atmosféra, podporená ťaživou temnotou, industriálne prostredie či armáda pochodujúcich tanečníkov len podfarbuje celkové posolstvo skladby.


Tip redakcie: Zistili sme pre vás, koľko stojí Transsibírska magistrála + ako na nej ušetriť


Názov albumu “Spirit” (Duch) vznikol ako reakcia kapely na aktuálne udalosti vo svete. Depeche Mode sa pýtajú kam sa podel duch, kde sa stratil duch ľudskosti? Album reflektuje hudobnú reakciu kapely na celosvetové dianie a myseľ ľudstva ako celok. “Pôvodne sme zvažovali názov „Maelstrom“ (Vír), ale to by príliš evokovalo heavy metal.“ dodáva na David Gahan.

obrázok 2

Ohlásené svetové turné Global Spirit Tour má už predpredaji 1,5 milióna kúpených lístkov. Kapelu v prvej časti čaká 34 koncertov v 21 krajinách po celej Európe.

Zaujímavosť: Depeche Mode sa rozhodla na celý rok 2018 odovzdať správu svojej Facebookovej stránky do rúk svojim fanúšikom. Každý deň bude spravovať stránku niekto z vybraných ľudí, ktorí sa prihlásia na takeover.depechemode.com. Neskúsite to? Možno budete patriť medzi šťastných 365 administrátorov.

Album “Spirit” si môžete už teraz objednať na smarturl.it/Spirit.