Festival stredovekého života na Červenom Kameni už 27. a 28. júla 2013

0
1807

Už 27. a 28. júla sa na hrade Červený Kameň uskutoční tradičné veľké podujatie, ktoré návštevníkov vtiahne do stredoveku. Tento rok pôjde o obdobie na prelome obdobia stredoveku a renesancie, kedy k bránam hradu pritiahne početná armáda žoldnierov nielen z kráľovstva hradu Červený Kameň ale aj z Moravy a Čiech, aby sa pokúsili zdolať hradby azda najznámejšieho hradu v Malých Karpatoch. Nosnou myšlienkou podujatia sú spory medzi členmi rodiny Svätojurských a Pezinských grófov, ktorí vlastnili hrad na prelome 15. a 16. storočia. Rodinné zvady sa rozhodnú príbuzní riešiť útokom na hrad Červený Kameň. Nenechajte si uniknúť nielen veľkolepé bitky pod múrmi starobylého hradu, ale tiež mnoho ďalších zaujímavostí.

Program pre celú rodinu
Tradične zaujímavý a hodnotný program počas dvoch víkendových dní 27. a 28. júla prinesie pre každého člena rodiny niečo. Pre najmenších a akčné deti bude niekoľko atrakcií a zaujímavých hier. Pre starších poznávanie a zážitky, pre rodičov pochúťky, stánky s občerstvením a pre mamičky možno viacero inšpirácií v stánkoch a workshopoch. Tradične sa tu totiž budú prezentovať aj tradičné remeslá, výrobky majstrov spracujúcich železo, drevo, hlinu či drôt. Dokonca aj pre najmenších drobcov sa tu bude nachádzať detský kútik a prebaľovací pult v stredovekom štýle.

Festival Stredovekeho zivota Cerveny Kamen 2012

Tešiť sa môžete na stredoveký paintball, na šermiarske vystúpenia, ukážky bojov rytierov, kaskadérov, tanečných a hudobných vystúpení a mnoho iných zaujímavostí, ktoré tradične po hromade uvidíte len na Festivale stredovekého života na Červenom Kameni.

Okrem veľkolepého útoku na hrad Červený Kameň, žoldnierskych táborov popretkávaných drsnými príbehmi mužov, ktorým sú česť a vznešenosť cudzie, sme pre Vás pripravili množstvo atrakcií pre malých i veľkých, z ktorých za zmienku stojí stredoveký „paintball“ či obľúbené jednorožce Krivko a Rovník. Festival stredovekého života myslí na každého člena Vašej rodiny. Okrem atrakcií, hier a šermiarskych vystúpení máme pre starších návštevníkov v talóne mnohé zaujímavé a poučné aktivity a pre tých najstarších oddychové zóny, z ktorých budete mať celý festival ako „na dlani“. K tomu sa priratúva tržnica s čisto originálnymi remeselnými výrobkami, neustále prebiehajúci program plný šermiarskych, kaskadérskych,
Nechajte sa pohltiť stredovekom a časmi, kedy slová ako česť a odvaha začali po celej Európe striedať dym pušného prachu a bezočivosť nájomných žoldnierov. Najlepších žoldnierov z okolitých kráľovstiev a kniežatstiev pre Vás naverbovali skupina historického šermu Kompánia trnavských žoldnierov a agentúra HECTOR.

Festival Stredovekeho zivota Cerveny Kamen 2012

Na podujatie vás pozýva aj tento rok internetový magazín Zaujimavosti.net

Názov podujatia: Festival stredovekého života
Miesto konania: SNM – Múzeum Červený Kameň, Hrad Červený Kameň
Termín: 27. júl – 28. júl 2013

Viac informácií získate aj na stránkach:
www.historickyfestival.sk / www.kompania.sk / www.hradcervenykamen.sk /