Familiar 2014 – malý festival s veľkou charizmou úspešný

0
1533

28. júna 2014 sa vo Vrábloch konal Familiar Festival, rodinný festival hudby a zábavy. Slnko, hudba, príjemné prostredie a bohatý program pre všetkých od 0 do 99 rokov. Festival si dal za úlohu pripraviť deň nasýtený kultúrou pre mladých aj rodiny s deťmi a svoj zámer naplnil dokonale.

Familiar Festival, koncert

Lúka pri rodinnej farme Mašekov mlyn neďaleko mesta Vráble sa v sobotu 28. júna premenila namiesto oddychu a zábavy preasi tri stovky návštevníkov festivalu Familiar. Prvý ročník sa podobným akciám s dlhšou tradíciou nesnažil konkurovať veľkosťou ani zvučnými menami. Prinajmenšom sa im však vyrovnal bezchybne zvládnutou organizáciou a nákazlivo priateľskou atmosférou.
Hudobné pódium ponúklo pestrú zmes štýlov – jazzové štandardy striedal živelný rock and roll, znelo autorské blues aj hip-hop. Najväčšími lákadlami boli Walter Schnitzelson, Billy Barman, The Cellmates, Modré Hory a ZVA 12-28. Úlohy predskokanov sa skvele zhostili miestne talenty Freekies, WildPeople a FreeFallin.
Festival nezostal nič dlžný svojmu názvu a pripravil aj bohatú ponuku ďalších aktivít pre celú rodinu. Detský kútik s trampolínou a hračkami praskal vo švíkoch, maľovalo sa na plátno aj na telo, veľký úspech mali tiež stánok s kozmetikou a vodný futbal. Celodenný pobyt spríjemňovali aj ďalšie detaily: praktické lavičky so slnečníkmi, košíky s čerstvým ovocím pre najmenších, či fajčiarska zóna, vďaka ktorej ostal zvyšok areálu čistý a bezpečný pre deti.

Familiar festival 2014

Familiar festival 2014

Organizátori z občianskeho združenia Vráble v Európe nezabudli poďakovať nie len sponzorom, ale tiež dobrovoľníkom, ktorí obetovali svoj čas pri príprave podujatia a bez ktorých by nebolo možné ho uskutočniť. Energiu, ktorú do festivalu vložili bolo vidieť a cítiť v každom úsmeve a na každom kroku. O tom, že vo Vrábľoch sa rodí závideniahodná tradícia svedčí spokojnosť návštevníkov aj pochvalné reakcie účinkujúcich. Magazín Zaujímavosti.net ako mediálny partner podujatia rád Familiar Festival podporil a podporí aj jeho budúci ročník.

Facebook podujatia: facebook.com/FestivalFamiliar
Ďalšie fotografie aj na našom Facebooku
Pripravil Filip Németh