„Drsne“ romantická komédia scenáristu Petra Kolečka o plážovom volejbale, mužoch, ženácha tikajúcich biologických hodinách

0
1093

„Cez prsty nie je vyslovene športový film. Rozpráva príbeh dvoch dievčat, ktoré sú síce profi plážové volejbalistky, ale aj dospelé ženy, ktoré by rady mali nejaký súkromný život. Chcel som natočiť romantickú komédiu o tom, že hoci človek robí chyby, dostane od života novú šancu,“ dodáva k svojej prvej snímke Petr Kolečko.

Letnú atmosféru a opálené vyšportované telá vyvažujú náročnejšie témy – životné peripetie, túžby a predstavy dvoch profesionálnych športovkýň. Uprednostnia prácu alebo súkromný život, keď sa im konečne podarilo kvalifikovať sa na majstrovstvá Európy? Okrem toho do ich života vstúpi svojrázny správca ihriska Jíra, ktorý už v živote zažil všeličo.

Príbeh filmu Cez prsty sa odohráva na beachvolejbalových ihriskách, ale nielen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) sú „parťáčky“, ktoré obetujú plážovému volejbalu všetko. Vlastne, skoro všetko. Mladšej Pavle tak trochu začínajú tikať biologické hodiny a s priateľom Hynkom (Vojta Dyk) chce čo najskôr otehotnieť. To staršia Linda, ktorá je slobodná a bezdetná, nechápe. Obzvlášť, keď sa im podarilo kvalifikovať sa na majstrovstvá Európy… Všetko ale aj tak nakoniec zamotá svojský správca ihriska Jíra (Jiří Langmajer) so zaujímavou minulosťou.

Natáčalo sa v pražských lokalitách, pri Hostivařskej priehrade a aj v atraktívnej ostravskej banskej oblasti Vítkovice, kde sa zároveň konal skutočný svetový pohár v plážovom volejbale.