Aké hudobné novinky nás čakajú do konca roka?

0
1819

Koniec roka 2011 sa nezadržateľne blíži. Vianoce a s nimi spojené aj finančne náročné nakupovanie je výbornou sezónou pre vydanie nových cd. Takže čo zaujímavé nás vo svete hudby do konca roka ešte čaká?

Aktuálne minulý týždeň vydala svoj nový album rodáčka z Barbadosu mladunká Rihanna. Album Talk That Talk uviedla už septembri prvou singlovou nahrávkou We Found Love. Tá vznikla ako spolupráca s dj-om Calvinom Harrisom. Kto by však čakal tanečný album na tento štýl bude sklamaný. Rihanna sa nevzdáva svojho r´n´b štýlu a album pripomína viac Rated R (2009) ako predposledný Loud (2010). Druhým singlom je skladba You Da One.

Jeden deň po Rihanne vydali svoj rozlúčkový album americkí rockeri zo skupiny R.E.M. Skupina ohlásila rozpad v septembri tohto roka bez udania konkrétnych dôvodov. Posledným spoločným počinom je album najväčších hitov Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011. Sprievodným singlom albumu je pieseň We All Go Back to Where We Belong. V prvej verzii klipu vidieť známu herečku Kirsten Dunst a v druhej zase herca Johna Giorna.

„Nový“ album zo záhrobia pripravuje aj jedna z najlepšie zarábajúcich zosnulých celebrít Michael Jackson. Ten získava po smrti opäť korunku kráľa popu a zlatého prasiatka. V poradí už druhý spomienkový album (prvý bol Michael – nevydané piesne – 2009) je remixovou kompiláciou 20 originálnych piesní umelca. Na pulty obchodov sa dostáva práve včera.

Ďalšou umelkyňou, ktorá dáva o sebe vedieť aj po smrti je Amy Winehouse. Kompilácia nevydaných skladieb a demo nahrávok, ktoré vybrali jej spolupracvoníci Mark Ronson a Salaam Remi nesie názov Lioness: Hidden Treasures. CD sa na pulty obchodov dostane už začiatkom decembra. Promo k albumu robia dve singlové nahrávky. prvá Body and Soul je duetom s Tonym Benettom a vyšla už v septembri aj s klipom. Druhá je cover piesne Our day will come . Povráva sa, že Amy po sebe nezanechala príliš veľa nedokončených piesní a tak je práve tento album prvý a aj posledný vydaný po jej tragickej smrti.

Remixovými podobami svojich hitov sa predvianočný trh chystá dobiť aj Lady Gaga. Mother Monster ako sa speváčka oslovuje vydala koncom minulého týždňa kompiláciu remixov k jej poslednému štúdiovému albumu. Album Born This Way: The Remix obsahuje 14 skladieb a z toho 7 predtým nezverejnených.
Zároveň včera vyšiel aj Born This Way: The Collection, ktorá obsahuje okrem remixov aj 17trackovú verziu albumu, dvd a záznam koncertu odvysielaný stanicou HBO Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: At Madison Square Garden.
Aktuálne sa čaká na premiéru nového klipu speváčky Marry the night, ktorá má byť jej nadlhším klipom. Minulý týždeň bola zverejnená prvá časť diela -The Prelude Pathétique

Francúzska diva Mylene Farmer tiež pripravila prekvapenie pod vianočný stromček. Najpredávanejšia francúzska speváčka v histórii vydáva svoje najväčšie hity za posledných 10 rokov. Výberový album nesie názov 2001.2011 a v predaji bude začiatku decembra.
Na albumu sa nachádzajú všetky singlové nahrávky z posledných troch štúdiových albumov , jedna live verzia a dve novinky. Prvým singlom, ktorý vyšiel na podporu predaja albumu je tanečná pecka Du temps, ktorá sa dočká aj videa.