Úspešná aj bez penisu? Takto ženy ovládnu svet.

0
3317

Nie veľmi dávno bolo bežné, že úlohou ženy bolo variť, upratovať a starať sa o deti. Ženy boli ekonomicky závislé od mužov. V dnešnom modernom svete chce byť takmer každá žena úspešná v osobnom aj v profesijnom živote.

Cesta k úspechu väčšinou nie je ľahká a vyžaduje si cielenú snahu a vytrvalosť. Je tu ale niekoľko čŕt, ktoré majú úspešné ženy spoločné. Nechajte sa inšpirovať ich radami.

uspesne_zeny

Dobre si definujte svoje ciele

Vaše ciele by mali byť realistické. Príliš ambiciózne a vysoké ciele spôsobia skôr sklamanie a stres. Stanovte si hlavný cieľ a tiež malé čiastočné méty, ktoré chcete dosiahnuť, napr. každý týždeň alebo mesiac. Každá zdolaná priečka na rebríku k úspechu vám dodá sebavedomie a motiváciu pokračovať ďalej. Ak sa vám niečo nepodarí, hľadajte príčinu, poučte sa z chýb. Nenechajte sa znechutiť. Aj chyby vás môžu posúvať vpred, ak voči nim zaujmete správny postoj.

Snažte sa dosiahnuť čo najkvalitnejšie vzdelanie

Vzdelanie je najsilnejšia zbraň ženy. Okrem univerzitného štúdia je mnoho iných spôsobov, ako sa ďalej vzdelávať. Navštevujte konferencie a odborné diskusie. Môžete sa tiež registrovať v rôznych spolkoch odborníkov z vašej oblasti.

Stále sa zaujímajte o najnovšie poznatky

Ani najlepšie vzdelaný človek nesmie nikdy zaspať na vavrínoch. Stále sa zaujímajte o nové poznatky, čítajte odborné časopisy, surfujte na internete.

Odvaha sa vypláca

Risk je zisk. Občas musíme urobiť rozhodnutia, o ktorých výsledku sme si nie isté. To sú situácie, ktoré nás môžu posunúť o veľký kus vpred. Riskovať neznamená robiť neuvážené rozhodnutia. Naopak, na základe predchádzajúcich skúseností môžete vyhodnotiť, kedy sa riskovať oplatí.

Sociálne zručnosti a komunikačné schopnosti sú dôležité

Aby ste sa vo svete mužov presadili, musia z vás vyžarovať sebavedomie a sebaistota. Komunikačné schopnosti o vás povedia veľa. Rešpekt a autoritu kolegov a nadriadených (ale aj podriadených) si získate práve vďaka týmto zručnostiam. Nejde len o vyjadrovanie, sú to aj gestá, výraz tváre a vystupovanie na verejnosti. Trénujte sa v tom. Začnite pred zrkadlom. Pracujte na tom, aby z vás v každom momente vyžarovalo sebavedomie.

Dobré medziľudské vzťahy na pracovisku majú veľký vplyv

Dobré vzťahy na pracovisku sú často kľúčové. Aj maličkosti môžu zmeniť to, kto bude povýšený, koho projekt získa grant. Udržujte si dobré vzťahy najmä s vašimi najbližšími kolegami, s vaším pracovným tímom. Súťaživosť má svoje hranice – mali by ste byť schopné pomôcť kolegom s ich problémom a v rámci svojho tímu udržiavať priateľskú atmosféru. Kontakty a dobré vzťahy s odborníkmi vo vašej oblasti sa vám počas pracovného života veľmi zídu.

Kvalitné vzťahy v osobnom živote sú tiež dôležité

Investujte do kvalitných vzťahov aj mimo pracoviska. Priatelia a partner vám budú oporou aj v ťažkých časoch. Nemusíte nevyhnutne ľudí okolo vás rozdeľovať na kolegov a priateľov. Aj na pracovisku si môžete nájsť blízkych ľudí, stretávať sa s nimi aj cez víkendy, vytvoriť si priateľstvá, ktoré pretrvajú. Takýto priatelia môžu niektoré vaše problémy a dilemy pochopiť lepšie ako partner alebo kamarát, ktorí pracujú v inom prostredí.

Buďte pripravené aj na sklamania a neúspechy

Pripravte sa na to, že na ceste za úspechom stretnete veľa prekážok, sklamaní a náročných situácií. Naučte sa im čeliť a prijať aj porážky s hrdosťou. Nenechajte sa znechutiť a demotivovať. Myslite na to, že aj tí najúspešnejší ľudia sveta si prešli svojou tŕnistou cestou.

uspesne_zeny2

Vždy si nájdite čas aj na relax a šport

Musíte dbať aj o svoje zdravie a psychickú pohodu. Popri práci a starostlivosti o domácnosť si nájdite čas aj pre seba. Šport, joga, masáž, plávanie alebo fitness centrum sú dobrým relaxom. Venujte každý týždeň nejaký čas tomu, čo vás nabije energiou a endorfínmi.

Vaša práca musí byť vaša vášeň

Ak vás práca naozaj baví, nikto vás na ceste za úspechom nezastaví. Vášeň, zvedavosť a nadšenie sú nevyčerpateľným palivom. Vyberte si to, čo vás napĺňa a zaujíma.

Inšpirujte sa úspešnými kolegyňami

Lepšie ako poučiť sa z vlastných chýb, je učiť sa z chýb iných. Nájdite si vzory, ktorých úspechy, ale aj neúspechy, vás budú inšpirovať. Nepriľnite k jednému idolu, nespravte zo seba nasledovníka niekoho iného, ale nechajte si poradiť od skúsenejších a úspešnejších.

Neuverte tomu, že ako krehká žena ste niečo menej. Uverte vo vlastné schopnosti a silu. Uverte v to, že vaša odlišnosť je vašou výsadou. Vytrvalá práca, vzdelanie a hlavne pevné sebavedomie vás dostanú tam, kam túžite.

Zdroj: http://content.wisestep.com

Čítajte aj:

Profil úspešnej ženy: Hillary Clintonová

Predstavíme si 10 najbohatších žien sveta!

Profil úspešnej ženy: Sheryl Kara Sandberg