Spontánna teleportácia je zaujímavý jav, ktorého obeťou sa stávajú aj ľudia

0
5483

Vo filmoch, ale aj literatúre je teleportácia naozaj populárna. Jedná sa o zaujímavú fikciu, vďaka ktorej sa človek môže premiestniť na ľubovoľné miesto a dostať sa bez problémov tam, kam potrebuje. Mnoho vedcov sa existenciu teleportácie už snažilo dokázať alebo vyvrátiť, no doposiaľ nikto neuspel. Existujú však prípady, ktoré popisujú teleportáciu. Obeťou spontánnej teleportácie sa stal aj Gila Péreza. 

teleportacia

Gil Pérez bol španielsky vojak. V roku 1593 strážil guvernárov palác v Manile na Filipínach. Pérez bol cvičený k neustálej ostražitosti, no v tento deň bol ešte ostražitejší. Deň predtým na guvernéra niekto spáchal atentát. Po dlhom strážení sa Pérez rozhodol, že si trocha odpočinie. Oprel sa o stenu paláca a nachvíľku zavrel oči. Keď ich otvoril, neveril vlastným očiam. Odrazu sa nachádzal na úplne inom mieste. Pérez nevedel ako reagovať a tak pokračoval v stráži. O pár minút neskôr k nemu podišiel mladý muž a vypytoval sa, čo tu vlastne hľadá a o čo sa snaží. Na svoje zdesenie zistil, že sa nachádza 9000 míľ od guvernérovho paláca.

Pérez však tvrdil svoje. Samotnej polícii oznámil, že strážil guvernérov palác, ktorého minulú noc zabili. Vojaka okamžite zatkli. Nakoľko sa v Manile známky o paranormálnych javoch nevyskytovali, niektorý ho dokonca vyhlásili za diablovho posla. Polícia sa ho hodiny a hodiny vypytovala, ako sa na miesto, ktoré bolo vzdialené 9000 míľ dostal. Do Mexiko City dorazila správa o guvernérovej smrti až o dva mesiace neskôr. Jeden zo svedkov dokonca tvrdí, že ho v tento deň videl pri guvernérovom paláci. Péreza napokon prepustili. Tento prípad sa však nepodarilo nikdy vysvetliť.