Prečítajte si, ako spraviť vaše deti pozitívnejšie a úspešnejšie v škole aj aktivitách.

0
2867

Nenávidenie pondelkov, sťažovanie sa na prácu, školu a život už nie je v móde. Dnes je v móde pozitívne myslenie a hľadanie kreatívnych spôsobov, ako spraviť dni krajšími a ako sa nabiť energiou.

Vaše naladenie ovplyvňuje výsledky vašej práce aj vaše vzťahy. Nebuďte obeťou svojich nálad. Buďte pánom svojho myslenia. Vy rozhodnite o tom, v akom duchu sa bude niesť váš deň už od samého rána!

pozitivniden1

Povedzte áno rannej hudbe

Hudba nemusí slúžiť len na zabavenie, či na vyplnenie nudného ticha v aute. Hudba vás môže nabiť energiou a vyčariť úsmev na tvári predtým, než vyjdete ráno z domu. Nájdite si pieseň, ktorá vás namotivuje, aby ste vykročili do náročného dňa s odhodlaním.

Povedzte áno kvetom na stole a pozitívnej dekorácii

Áno, kvety na stole vyzerajú pekne. Ale nejde len o to, že pohľad na peknú kanceláriu vás poteší a budete sa tam tak cítiť príjemnejšie. Rastliny tiež prečisťujú vzduch a produkujú kyslík. Okrem toho mnoho štúdií dokázalo, že rastliny v pracovni pomáhajú odbúravať stres.

Povedzte áno pauze na kávu

Okrem účinkov kofeínu sú tu aj ďalšie dôvody, prečo malá prestávka na kávu nie je zlý nápad. Z času na čas potrebujete trochu pohybu. Malá prechádzka k automatu na kávu vám rozprúdi krv v žilách a preberie vás.

Pre vaše podvedomie je prestávka na kávu aj niečo ako malá odmena. Vyšle to do mozgu signál, že vykonáva dobrú prácu, čo ho jednoznačne poteší.

Ak so sebou na kávu vezmete aj kolegu, prípadne stretnete po ceste niekoho, s kým prehodíte pár slov, spríjemníte tým deň nielen sebe, ale aj iným a prispejete k vytváraniu priateľskej atmosféry na pracovisku.

pozitivnyden3

Povedzte áno spontánnemu „ÁNO“

Občas musíme odmietnuť isté pozvania, projekty a žiadosti. Je to súčasťou každého zamestnania a života všeobecne. Ale predtým, ako nabudúce poviete „nie“, pouvažujte chvíľu nad dôvodmi.

Občas odmietame veci pre neurčitý strach z niečoho neznámeho; pretože je jednoduchšie ostať pri tom, čo už poznáme, než skúsiť niečo nové. Malý risk však môže byť práve to, čo vás posunie ďalej, vďaka čomu získate nové skúsenosti a objavíte nové možnosti. Povedzte áno niečomu novému a zaujímavému.

Povedzte áno starostlivosti o vaše telo a krásu

Niektoré dni môžete mať pocit, že ste stále v zhone a nemáte ani sekundu pre seba. Zabúdate počas dňa piť (veľmi dôležité!!!) a večer nemáte čas alebo silu na odlíčenie, na starostlivosť o vašu pleť a vlasy.

To, aký pocit zo seba máte, keď sa pozriete do zrkadla, masívne ovplyvní vaše psychické naladenie. Ak vám pohľad na seba samú urobí zakaždým radosť a zdvihne trošku sebavedomie, s oveľa lepšou náladou vykročíte do nového, aj daždivého, dňa.

Doprajte si teda z času na čas skrášlenie nechtov, pleťovú masku alebo vlasový zábal.

pozitivniden2

Povedzte áno zdravému jedlu

Jeme každý deň a dokonca niekoľkokrát! Naše stravovanie musí jednoznačne mať nejaký vplyv na produktivitu počas dňa.

Počas letných dní sa snažte na obed nejesť ťažké jedlá a príliš veľa sacharidov – taký obed vás odrovná a odkrví mozog na ďalšie dve hodiny.

Aspoň trikrát týždenne by sa v jedálnom lístku mali objaviť ryby plné omega-3 mastných kyselín. Nie je to len skvelé palivo pre mozog, ale aj pre cievy a naše celkové zdravie. (S podmienkou, že ich poriadne nevypražíte v trojobale!)

Povedzte áno dostatočnému spánku

Dostatočný a nerušený spánok je podmienkou na začatie nasledujúceho dňa so sviežou mysľou. Nepite pred spaním kávu, čierny čaj (harmančekový je na druhej strane vítaný) a nápoje obsahujúce kofeín. Vyhnite sa ťažkým jedlám neskoro večer – ak dáte vášmu žalúdku na noc veľa práce, neoddýchne si.

Nájdite si určitý rituál (napr. odlíčenie – sprcha – nočný krém – spánok). Vyhnite sa práci s počítačom a mobilným telefónom alebo pozeraniu na televíziu pred spánkom. Zaspávanie v spoločnosti blikajúcich obrazoviek naruší nočný spánok. Zaspávajte radšej po prečítaní pár stránok z knihy a telefón na noc odložte ďalej od postele.

Zdroj: darlingmagazine.org

Čítajte aj:

Prečítajte sa: Čo o vás hovorí vaša tvár?

Predstavíme si 10 najbohatších žien sveta!

Úspešná aj bez penisu? Takto ženy ovládnu svet.