Recenzia: Captain America – Občianska vojna

0
3354

Očakávaný Captain America, ktorý spája tých najobľúbenejších hrdinov je opäť v kinách. Tentoraz sa na svete odohrá Občianska vojna. Spor sa koná v čase, keď Steve Rogers prevezme vedenie za Avengers tím, a tak sa snaží chrániť ľudstvo. Politické tlaky a spory však Avengerov rozdelia na dva tábory. Prvý, ktorý vedie Steve Rogers sa snaží hájiť ich slobodu a brániť ľudstvo. Naproti tomu stojí druhý tábor s kapitánom Tonym Starkom, ktorý zastáva myšlienku dohľadu a zodpovednosti. Na pomoc prichádzajú aj ďalší hrdinovia, ktorí sa snažia zachrániť svet. Ako sa táto občianska vojna skončí?

captain-america
Zdroj: denofgeek.com

Osobné hodnotenie

Ide o veľmi netypickú marvelovku, kde nenájdeme hlavného hrdinu či „záporáka“. Občianska vojna sa zameriava práve na jednotlivé charaktery hrdinov a na ich správanie.

Vo filme nájdeme množstvo akcie a predovšetkým uvidíme všetky „vymoženosti“, ktoré naši hrdinovia dokážu. Vo filme sa však Thora či Hulka, aj keď patria do sveta Avengers nedočkáte, čo je škoda.

O humor sa snaží najmä Spiderman či Ant Man, no na môj vkus je ho tam málo. Vo filme sa stretneme aj s novými postavami ako je napríklad Čierny Panter, čo celkovú atmosféru oživí a diváka určite zaujme.

V konečnom dôsledku si myslím, že ide o jednu z najlepších marveloviek doposiaľ.

Celkové hodnotenie 4/5