Prototypy nezvyčajných smartfónov sú pripravené

0
5339
Liquid Jade S - pcadvisor.co.uk
Liquid Jade S – pcadvisor.co.uk

Milovníci moderných mobilných technológií si určite prídu na svoje, pretože na trh vstupuje čoraz viac nezvyčajných smartfónov. V tomto prípade však nejde o bežné zariadenia ako ich poznáme, ale o originálne novinky ponúkajúce nadštandard vo funkciách aj dizajne.

Dopyt po smartfónoch je čoraz vyšší a požiadavky zákazníkov na ich vybavenie sa neustále zvyšujú, na základe čoho musia výrobcovia hľadať nové riešenia ako zaujať. Jedným z nich môže byť zhotovenie nezvyčajných smartfónov, ktoré na rozdiel od bežných zariadení dokážu ponúknuť oveľa viac. Aj momentálne sú v dielňach najväčších výrobcov pripravené niektoré prototypy, ktoré čakajú na pozitívne ohlasy verejnosti a v prípade kladného výsledku sa môže spustiť ich sériová výroba.

Praktická novinka od Aceru  

Medzi aktuálnymi novinkami smartfónov, ktoré vynikajú v ponuke najnovších zariadení, nájdeme aj telefón Liquid Jade S, ktorý už na prvý pohľad očarí svojim dizajnom. Je tenký, ľahký a pracuje sa s ním maximálne pohodlne. Okrem toho sa vyznačuje svojou praktickou stránkou, na ktorej si dal Acer záležať. Rozlíšenie 1280×720 pixelov sa postará o najlepšie podmienky pri fotení a kamerovaní, pričom jemnosť obrazu na úrovni 294 pixelov ponúka kvalitnejší kontrast ako niektoré notebooky. Výnimočnosť zariadenia dopĺňa nezvyčajná funkcia veľkých očí, ktorá zvýrazňuje tvár a pomáha tak pri efektívnejšej úprave fotiek.

Vaporcade Jupiter - humanhealth.org
Vaporcade Jupiter – humanhealth.org

Praktický smartfón pre fajčiarov

Nielen fajčiari si zamilujú novinku od spoločnosti Vaporcade, ktorá sa pustila do spolupráce s výrobcom e-cigariet Herbertom Gilbertom. Výsledkom ich spoločného nápadu je originálny prototyp smartfónu s vaporizérom. Vaporcade Jupiter umožní fajčiarom zapáliť si pomocou flexibilného vaporizéra umiestneného v pravej hornej časti zariadenia. Ten sa dá kedykoľvek odmontovať, takže v prípade, že smartfón nehľadáte kvôli fajčeniu, zbavte sa ho. Telefón by sa mal dostať na trh už tento rok a jeho najnižšia dostupná cena sa odhaduje na 250 až 300€.

Drasphone - androidcommunity.com
Drasphone – androidcommunity.com

Elegantní mutanti tabletov a smartfónov

Zoznam nezvyčajných prototypov dopĺňajú aj špeciálne zariadenia, ktoré v sebe spájajú kus smartfónu a kus tabletu. Laicky sa im hovorí aj fablety alebo mutanti, čo je vzhľadom na ich kombináciu výstižné označenie. Zaujímavou novinkou medzi nimi je napríklad Drasphone, ktorý sa vyznačuje skvelou ohybnosťou. Na základe toho si ho zložíte podobne ako vreckový nožík, čo uľahčí aj jeho prenos. Zahanbiť sa nedala ani spoločnosť Lenovo, ktorá pripravila model Lenovo PHAB. Ten prináša okrem mnohých funkcií aj špecifický displej a upravenú verziu ovládania, pri ktorom si vraj vystačíte s jednou rukou.

Väčšina výrobcov zameraných na nezvyčajné smartfóny sa stretáva s pozitívnymi ohlasmi. To by malo byť dostatočnou zárukou, že spustenie sériovej výroby bude rozumným rozhodnutím a chystané novinky sa na trhu plnom konkurencie rýchlo presadia. Aktuálne sa ešte čaká aj na zvyšovanie podpory verejnosti a finančné investície do týchto startupov, od ktorých je úspech takisto závislý. Následne sa môže produkcia originálnych technologických noviniek oficiálne zahájiť.