Obyvateľov Petržalky čaká veľké jarné upratovanie

0
2662

upratovanie petrzalky

Organizované akcie spojené s upratovaním sídlisk sú na Slovensku zatiaľ ojedinelé. Aj preto je prichádzajúci projekt pripravovaný v bratislavskej Petržalke inšpiráciou pre obyvateľov celej krajiny.

Prostredie okolo domov a bytoviek je vždy vizitkou obyvateľov, ktorí vo vybranej lokalite žijú. Je mnoho spôsobov ako prispievať k zveľadeniu prostredia, pričom každý si môže nájsť ten správny. Celkom jednoduché riešenie sa ponúka vo forme upratovania exteriéru v okolí bytoviek, ktorého výsledkom bude zdravšie a estetickejšie životné prostredie. Presne to čaká obyvateľov Petržalky, v ktorej o pár dní už po druhýkrát štartuje Týždeň čistoty v Petržalke.

 

Petržalku čaká jarné upratovanie

Vzhľadom na hustotu osídlenia v Petržalke ako najľudnatejšom sídlisku na Slovensku je tlak na znečisťovanie tamojšieho prostredia dosť veľký. Každý kto navštívil slávnu bratislavskú lokalitu, si mohol všimnúť problémovú situáciu s pribúdajúcim domácim odpadom. Práve to viedlo predstaviteľov mestskej časti k zorganizovaniu programu zameraného na upratovanie okolia bytových domov. Miestnych tak čaká veľké jarné upratovanie, ktorého cieľom má byť spomínaný dôraz na zdravšie a estetickejšie okolie petržalských bytoviek.

 

Týždeň čistoty štartuje už pondelok

Týždeň čistoty v Petržalke, ako je projekt oficiálne pomenovaný, bude prebiehať od budúceho pondelka do piatku 18.3. Počas týchto dní môžu obyvatelia ktorýchkoľvek bytových domov zorganizovať upratovanie okolia. Program bude prebiehať v spolupráci s miestnym oddelením životného prostredia, na ktorom treba ohlásiť termín upratovania. Príslušní zamestnanci tak dohodnú odvoz odpadu a obyvateľom odovzdajú hygienické rukavice a vrecia na odpadky.

 

Kontakty na ohlásenie upratovania :

Email :

lenka.spodova@petrzalka.sk

lubica.borsova@petrzalka.sk

tatiana.stanova@petrzalka.sk

 

Telefón :

02/68 288 851

02/68 288 852

02/68 288 796

 

Druhý ročník ekologického projektu

Blížiaci sa Týždeň čistoty je v poradí už druhým ročníkom projektu realizovaného na podporu zdravého životného prostredia v Petržalke. Na základe záujmu obyvateľov v minulom roku sa kompetentní rozhodlo zorganizovať takéto upratovanie opäť. Pracovníci miestneho oddelenia životného prostredia potvrdzujú, že vlani sa projektu zúčastnilo 16 bytových domov, pričom vyzbieraných bolo 55 vriec odpadu. Minimálne rovnaké čísla záujemcov sa očakávajú aj tento rok, o ktorých už viac napovie budúci týždeň.

 

Projekty ako Týždeň čistoty v Petržalke zamerané na podporu čistoty v obytných zónach sú prínosom pre celú krajinu. Podobné akcie sa síce organizujú aj v iných lokalitách, no väčšinou sa jedná o výnimočné udalosti. Obyvatelia bratislavskej mestskej časti ochotní zúčastniť sa akcie tak môžu inšpirovať ďalších krajanov a postupne by mohlo takýchto týždňov pribúdať od Bratislavy až po východ.