Dni originality

0
1865

Galéria Mlyny Nitra si pre nás opäť pripravila ďalšie zaujímavé podujatie.

goldsmith-829073_640

Prichádzajú Vianoce a k tomu neoddeliteľne patrí rodina a darčeky. Každý chceme toho druhého potešiť a preto sa snažíme vymyslieť aj nemožné, len aby sa daná osoba potešila a mi sme ju videli, ako sa jej rozžiaria oči a zdvihli kútiky úst.

Možno aj toto bola inšpirácia pre toto podujatie, keďže 21-22-11.2015 sa konali v Galérií Mlyny Dni originality.

Všetci, ktorí majú radi poctivé remeslá si určite prišli na svoje. Stretlo sa tu spolu viac ako 40 vystaviteľov z celého Slovenska a Čiech. Mladí umelci mali možnosť vystaviť svoje diela, aj ich predávať.

Je to jedinečná príležitosť inšpirovať sa a pokochať sa poprípade niečo zakúpiť u rôznych remeselníkov a to všetko na jednom mieste. Väčšina remeselníkov vyrába svoje výrobky z prírodného materiálu, avšak medze sa nekladú.

Na výstave ste mohli ponachádzať všeličo, napríklad košele, čiapky, vankúše, blúzky či iné šaty.

knit-869221_640

Aby toho však nebolo málo, počas celej výstavy ste sa mohli pokochať aj rôznymi miniatúrami slovenských dreveníc, betlehemom zo šúpolia, krásnymi svietidlami z dreva vo forme gule či špirály, ale aj postavičkami v orechovej škrupinke, výstavou ručne maľovaných máp, krásne zdobených medovníkov, šperkov a výrobkov z drôtu, maľovanými obrazmi ale aj maľbami portrétov na počkanie.