Windows 8, alebo Windows.next príde koncom roka 2012

0
1619

Windows XP to Windows 7

Microsoft tvrdo momentálne pracuje na vývoji nového operačného systému. Podľa informácií, ktoré sú dnes zverejnené, vieme zatiaľ stále málo. Informácie o prípravách majú takmer presne rok. Už vtedy sa objavili prvé útržky, kedy vraj zamestnanec Microsoftu niečo poodhalil na svojom blogu a vzápätí to bolo stiahnuté. Pred časom si Microsoft patentoval niekoľko zaujímavých patentov na rôzne vizualizačné technológie. Nový systém by mal naplno podporovať možnosť využívania zariadení a multimédií v 3D. Taktiež má obsahovať oveľa viac možností pripojenia a dá sa povedať, že osmička bude nadobro závislá od pripojenia do internetu. Preto môžeme celý nový systém s doteraz známych informácií pokladať už skôr za online systém, čo vytráca z pomenovania PC – personal computer to slovíčko Personal.
Ďalej poznáme približné vydanie. To na niektorých miestach nepriamo potvrdil samotný Microsoft a jeden ruský hacker, ktorý sa vraj dostal k utajeným dátam, taktiež hovorí o podobnom termíne. Vydanie by sa malo pohybovať okolo konca roku 2012 až začiatku 2013. Celkovo tri roky po vydaní Windows 7.

Treba ešte dodať, že pripravovaný systém podľa doteraz zverejnených informácií bude v podstate len akýmsi jadrom, a všetko ostatné na konkrétne činnosti bude za úhradu prístupné cez internetové rozhranie systému. Raz si povieme „Kde sú tie časy, keď operačný systém obsahoval všetko offline, či online a priamo?“. Zdá sa, že Microsoft má pre toto svoje dôvody. Má to byť revolúcia a krok k tomu, aby mal každý svoj systém podľa svojho želania. Microsoft po spustení niečoho takého zarobí neuveriteľné miliardy dolárov ročne.

Novinky o Windows 8, ktorý tiež nesie pracovný názov Windows.next, si môžete prečítať napríklad aj na stránkach: http://win8.sk