Haló zomrelo, nech žije Kredenc – nová zábavná šou na Markíze

0
4419

KredencMarkíza od 3. novembra vysiela nový zábavný formát, ktorý vychádza z určitej tradície vybudovanej pod menom Halo na konkurenčnej JOJ. Kým tam už relácia pod vedením talentovaného Michala Kubovčíka nedostala väčší priestor, na Markíze sa zdá, že dostala nie len priestor, ale aj prístup na viaceré miesta a k materiálom, ktoré zo zábavného programu v podaní úspešnej skupinky zabávačov robia ešte bohatší formát. Kredenc, ako sa relácia volá, si dokázal rýchlo získať svojich fanúšikov najmä humorom. Pre nakrúcanie jednotlivých scénok totiž využívajú mnohé z dôverne známych miest v televízií Markíza, čím sa odlišujú od predchádzajúcej relácie. Zaužívaná podoba mnohých relácií televízie sa tak odrazu dostáva do parodovanej roviny a popularita dobrých paródií predsa neklesá.

Známe obsadenie, známe miesta
Skupinu zabávačov tvorí Petra Polnišová, Sväťo Malachovský, Zuzana Šebová, Juraj Kemka, Michal Kubovčík a Roman Pomajbo. Obsahom celej takmer polhodinovej šou je viacero skečov, ktoré parodujú nie iba obsah televízie Markíza. Nezabudnuteľnými a výborne parodovanými boli scénky Zlomený mušt. Kým v minulom formáte Búrlivý burčiak sa spoliehali výrazne na improvizáciu a snahu o podobu scény na seriál, na Markíze majú možnosť nakrúcať už priamo v ateliéroch skutočného seriálu, čo pridáva na zábavnosti. Nehovoriac o tom, že Henrieta Mickovičová, predstaviteľka postavy Ingrid Horskej z Búrlivého vína, sa tak mohla objaviť v druhom diely tejto šou ako krátky hosť. Z televíznych novín sú Televízne koniny, ktoré uvádzajú umelé úsmevy, zvláštny prejav a zábavnosť, ktorá v televízií chýba. Po podobný druh zábavy musí divák chodiť na Youtube. Po novom postačí nezabudnúť sledovať večerný program v pondelok.

Z Farmy sa stala Karma. V nej môže byť divák zaskočení snahou hercov o priblíženie sa skutočným postavám na skutočnej Farme. Dokonca aj Kvetka Horváthová má svoju dvojníčku v podaní Petry Polnišovej. Michal Kubovčík sa opakovane prejavuje ako výborný imitátor a zvládol aj úlohu Iránca Rezu. Len v tomto prípade pod menom Fréza. Autori vyžili pri tomto skeči čas na ukázanie absurdnosti niektorých prestrihov v reálnych šou, kde sa jednotliví účastníci vyjadrujú k priebehu a vzápätí je vidieť, čo sa vlastne stalo. Zbytočnosť týchto osobných vyjadrení na dianie na Farme tak neprišla z Farmy, ale až z jej paródie. Michal Kubovčík v prvom diely opäť pobavil svojou imitáciou, keď zvládol výborné napodobnenie Ibrahima Maigu. Zatiaľ posledný diel sa krátko inšpiroval aj dianím okolo piešťanského „cétečka“ a rappera Ega. Aktuálnosť im teda nechýba. Pobavila aj najnovšia verzia na zvláštnu reklamu k sáčkovej polievke. Táto je o mnoho zábavnejšia.