Televízny seriál Búrlivé víno prinesie neuveriteľných 109 častí

0
2058

Búrlivé víno MarkízaObľúbený televízny seriál Búrlivé víno, ktorí si netradične obľúbili nie len klasickí diváci seriálov, ale aj ľudia z vinárskej branďže či tí, čo sledovanie seriálov odmietali, poodhalil ďalších pár faktov. Šéfka prípravy seriálu pani Danica Haláková pre aktuálne vydanie týždenníka Eurotelevízia potvrdila v rozhovore, že seriál má celkom 109 častí. To už je ako telenovela… Diváci mali pritom len pri aktuálnej 24. časti pocit, že je všetko vyriešené, vzťahu dvoch mladých hrdinov sa dopraje šťastného konca a čoskoro sa dozvieme aj rozuzlenie kauzy okolo spisov ŠtB, ktoré sú tiež jedným z hlavných uzlíkov hlavnej príbehovej línie seriálu. 109 častí signalizuje možné rozdelenie seriálu do sérií a vzniká podozrenie z telenovelizovania, ako by sme mohli hovorovo označiť prvky telenovely – nekončiaci príbeh, neustály plač, boj o lásku, zisťovanie kto je a kto nie je dieťaťom toho a toho, ako aj iné až neuveriteľné spletitosti. Zatiaľ sa seriál drží určitej reálnej roviny. Vzhľadom na fakt, že pre Búrlivé víno k nám často zavítate po odpovede na vaše otázky, aj my sa pýtame fantázie, čo asi bude náplňou nasledujúcich 85 dielov. Môže to byť napríklad…

Čo by sa ešte mohlo stať?
Ak upustím uzdu fantázií, ponúka sa ešte mnoho náplní nasledovných dielov. Tie si nedovolím pre časovú náročnosť sledovať, no o seriáli sa stále hovorí v práci na ulici, aj v reštauráciáchj pri obede, takže tomu neujdem. Čo na tom, že je vysielací čas prekrývajúci sa z pracovným časom väčšiny z nás. Ľudia samotní sú reprízou, síce oneskorenou, ale dostatočnou. Čo vychádza z mojej fantázie a očakávania niektorých verných divákov?

Zamotáva sa príbeh Ingrid a Ivana Dolinského, môže byť z toho vzťah, aj niečo vážne, minimálne jeden rozchod a opäť veľká falošná láska. Manžel Evy Dolinskej, ktorý ju zámerne tyranizuje, ešte potrebuje možno 50 dielov, než sa mu podarí opäť zblížiť s Evou a pomaly prezradí, k čomu ho a kto dostal. Čakáme, že Riečny nakoniec prezlečie kabát a bude plne na strane Dolinských, lebo si bude chcieť získať dôveru všetkých na svoju stranu a získať späť to, čo sa mu doteraz ťažko dostávalo. Martin sa s Ninou stihne ešte 5 krát rozísť a znova dať dokopy. Karin sa na scéne objaví ešte v plnej sile, pretože sa bude chcieť pomstiť. A nie len raz. Využije vo svoj prospech aj svoju minulosť. Dorotka sa zamiluje a možno aj vydá. Uvidíme ešte pár bitiek, možno vraždu, alebo smrť. Veď čo iné by sme po tom všetkom mohli pokladať za väčšie napätie deja? Petránsky sa stane primátorom a nakoniec bude na strane Ivana Dolinského, hoci ten mu nebude chcieť len tak odpustiť. Primátorom by sa naozaj stať mohol skôr, ako nie. Veď primátorská stolička ponúka oveľa bohatšie možnosti pre scenár seriálu ako stolička bežného poslanca. Mladý Slavo Dolinský sa až niekde o desať dielov možno konečne objaví vo vinárstve, kde o ňom nebola žiadna zmienka a nikoho doteraz ani len netrápilo, kde brata bez centu vôbec majú. Zatiaľ nie je vyriešený ani spis ŠtB, čo otvára bohaté možnosti viacerým dielom pre pátranie, zaplietanie sa do rôznych vôd neznámych aj pochybných. Máme ešte dostatok času a dielov, v ktorých sa môže mnohé stať, môžu mnohí zomrieť. Ešte sa udeje 20 pracovných úrazov, s ktorými prídu do ambulancie mladého doktora Roznera. Možno opäť uvidíme Ďura, ktorý sa niekoľko dielov vytratil a doteraz ho nikto nehľadal. Ak som nič nezabudol, určite ma vo svojich očakávaniach doplňte v komentároch. Čo by ste si priali, alebo nepriali v seriáli. Televízia nás nevypočuje, veď seriál je už nakrútený, ale diváci samotní si predsa môžu povedať aj svoje želania a očakávania.

Čo sme o seriáli doteraz nevedeli
Manžel šéfky seriálu Danici Halákovej Róbert je v seriáli taktiež hercom. Hrá druhého agenta Karin, tak trochu slizkého a tajomného českého agenta (nie Karla), ktorý sa do pamäti v niektorých dieloch zapísal ako ten, čo ironicky Martina Roznera oslovoval „Martínku…“. Karin má pochádzať z Kysúc. Jej matka, ktorá dorazila do Vínneho, kde sa má seriál odohrávať, má pochádzať z Krásna nad Kysucou z okresu Čadca. Táto scénka Krasňanov pobavila. Síce sa tam rozpráva trochu inak, je pravdou, že je to chudobný, ale za to aj hrdý kraj. Možno by uvítali aj nejakú lepšiu postavu z ich končín, no zväčša sa na tom ľudia len pobavili. Herečka Alena Ďuránová, ktorá stvárňuje právničku Dášu Roznerovú a určite narobí ešte poriadny vietor v seriáli, v Búrlivom víne hrá postavu štíhlej, ambicióznej a tvrdej právničky prísnej aj na ľudí vo svojom okolí. Rovnaká herečka pritom zároveň hrá aj v inom aktuálnom seriáli na rovnakej televízií. V seriáli Sekerovci hrá pojašenú a živú nevestu mäsiarskej rodiny. Dve celkom odlišné herecké úlohy a obe zvládla pomerne dobre. Kým tej prvej sa divák pomaly bojí, na druhej sa smeje.

FOTO: ilustračné foto, televízia Markíza, markiza.sk. Pripravili Tibor a Tomáš.