Telefón za volantom zabíja: upozorňuje Volkswagen vo videu

0
2037

Volkswagen KampaňAutomobilka Volkswagen vytvorila video, v ktorom originálnym spôsobom upozorňuje na nebezpečnosť mobilných telefónov za volantom. V kine v Hongkongu pred filmom ešte skôr, ako sa objavili ukážky na film bol mladým ľuďom pustený spot, v ktorom sa pozerajú na štartovanie auta a dlhá trasa na ceste. Po krátkej chvíli technik za plátnom aktivoval rozposlanie prázdnej správy všetkým v kinosále, čím odpútal azda všetkých v publiku pozornosť od plátna. Všetci pozreli na svoj mobil a v tom sa na plátne objavila zmena. Vodič vpálil pre nepozornosť za volantom do stromov. Trefne tak kampaň zaútočila na premýšľanie ľudí v publiku, ktorí nevenovali plátnu pozornosť podobne ako vodič vozovke pred sebou pri sledovaní mobilného telefónu.

Telefónne čísla mladých ľudí získala kampaň zrejme už pri nákupe lístkov v rámci nejakej akcie. V domnienke, že svoje číslo dávajú pre súťaž, alebo iný zaujímavý účel, ich mohla použiť táto kampaň. Zaujímavé, čo poviete?

Telefón za volantom je slovenská realita
Skúste sa postaviť v centre Bratislavy k frekventovanej ceste najmä v ranných hodinách a v čase po 17:00. Približne každé štvrté, alebo piate vozidlo šoféruje človek s telefónom pred sebou, alebo pri uchu. Najhorší sú vodiči, ktorí na cestách s 50km rýchlosťou a plnou čiarou idú pre telefonovanie rýchlosťou 30km, vodiči, ktorí v rannej zápche čítajú Nový čas a tí, čo pred deviatou trčiac v zápche píšu SMS aj pri rozbiehaní a brzdení za autom pred ním. Zaujímavé údaje by vedeli poskytnúť študenti, ktorí často nakrúcajú pri cestách štatistické údaje áut do školy… Koľkí pozornejší vodiči s telefónom pri uchu rýchlo odhadzujú mobil, keď vidia kameru, hoci nejde o policajnú… To samozrejme v prvý moment nevedia rozlíšiť.