Šou na JOJ: Návrat kráľov, alebo skôr návrat katastrof

2
2237

Akoby už naozaj nebolo všetkých tých reality show dosť, prichádza jedna náhle a nečakane. Okrem piatich, ktoré sa ešte len na televíznej obrazovke objavia sa totiž na JOJ objaví aj Návrat kráľov. Z názvu by sa dalo pochopiť, že príde niečo veľké a ono to svojim spôsobom je naozaj pravda. To najnechutnejšie, najodpornejšie, najúbohejšie, čo TV JOJ vyprodukovala sa stretne v jedinej jednej šou a moderovať ju bude Fedor Flašík.

Fedor, rodený Kysučan, úžasný človek s charizmou, len nedávno sa v médiách vyskytujúci v spojení s jeho chorobou, bude onedlho ako moderátor a vraj hoci je nováčikom, je v tom dobrý. Vieme si dokázať predstaviť človeka s jeho vystupovaním ako moderátora hocičoho a dá sa aj veriť, že to zvládne. Lež škoda, že jeho veľkou prvotinou bude práve šou v spoločnosti strašných existencií v našom šoubiznise. Tými kráľmi v šou Návrat kráľov majú totiž byť všetci tí, čo najviac kraľovali rebríčku znechutenia a odporu diváckeho publika z našich JOJkárskych reality šou. V tomto prípade ale nepôjde ani tak o skutočné hviezdy, ktoré sa stali hviezdami v ich šou a budú aj súčasťou Návratu kráľov, lebo stredobodom pozornosti budú mená ako Desperado, Hilár Erik Lakatošovie Haluška alebo Ivan Kandráč s Martinou z Turca. Ukážu sa tam aj nie znechucujúce, ale prijateľné tváre úspešných finalistov šou ako Miriam Kalisová z Dievčaťa za milión a Saša Orviská z VyVolených. Lenže spoty lákajúce na úžasnú šou vôbec tieto dve mená nespomínajú. Tie mená, pri ktorých napína svaly, napína nervy aj žalúdok, sú práve všetky tie mená nenávidené, spojené s ľudskou hlúposťou o ktorých si povieme teraz niečo viac.

Desperado
Pamätáte si ešte na Desperada? „Ja som Talian, po otcovi“ vždy tvrdil. Ale až jeho mama, alebo teta otvorene povedala „ty si Cigán, a vždy si cigánom bol!“. František Riggo z Jelky tiež nosiaci vraj falošný titul „Mgr.“ bol kedysi lákačom do reštaurácie, zarábajúc presviedčaním ľudí na ulic, aby navštívili reštauráciu s ponukou a naučenými pozdravmi v niekoľkých jazykoch. Desperado bol ale zaujímavý ani nie tým, že je po otcovi Talian a že je študovaný. On má na všetko odpoveď. Vždy všetko vedel lepšie než ostatní, precestoval svet, pozná všetky hviezdy a bude vám klamať do očí aj tie najväčšie sprostosti. Toto je už však choroba, ak niekto dokáže žiť tak, že mu okolie nemôže veriť nos medzi očami a zuby v papuli.

Erik Lakatošovie
Hilár Haluška, či Erik Lakatošovie, pražská šlapka, kriminálnik, v skutočnosti transexuál s neuveriteľne drzým a nechutným správaním, ktorého šialený to náš národ svojho času miloval a nenávidel zároveň. VyVolení vtedy u niekoho skončili na dobro a iných si získali. Erik to vyhral, vysmial nás národ český a po preklade aj poľský. Ako je vlastne možné, že tomu bláznovi (doslova, jeden nemenovaný psychológ to dostatočne naznašil raz pri nejakej reportáži) toľko ľudí poslalo hlasy? Národ je skrátka blbý a nemá u neho šancu múdrosť, elegencia a inteligencia, ak má po ruke idiota. Národ a vlastne ľudí samotných vtedy teší, že nie sú na tom až tak zle a preto ich nepochybne baví sledovať, že niekto dokáže byť ešte sprostejší než oni. A tá jedna, dve, tri alebo 20 SMSiek ešte nikoho nezabije. Povie si to ale 10 000 ľudí a je z toho už slušná pálka. Erik, ktorý ak si dobre pamätáte, je preoperovaný chlap na ženu (čo bolovidieť tak len prsiami), ktorý si to vraj pred časom s prsiami rozmyslel, mal problémy so zákonom pred aj po šou. V Čechách sa vyhýbal zatknutiu za protizákonnú činnosť spojenú s prostitúciou alebo čím, kým v šou boli aj iné špeciálne individuá a tiež pár ľudí, komu by peniaze bodli viac. Zaspomínajme si naňho prostredníctvom týchto videí. Ozaj, pmätáte si ešte na to, keď niekde vyhlásil prečo si zmenil meno na Erik Lakatošovie? Ak si nespomínate, vraj preto, že Erik je univerzálne meno pre muža aj pre ženu s „a“ na konci a Lakatošovie mu znie tak krásne slovensky. Ach….

Jeho videoklip vo vile: prespievaná skladba: Každý deň je zo mňa iná žena

Výherca: Hilár Erik Haluška Lakatošovie

Ivan Kandráč
Ten je skôr záležitosť Superstar, ale aj iných kvázi speváckych súťaží. Ale dobre, keď ho tak JOJka chce, nechajme ho jej. Ivan je ten rómsky zabávač, ktorý si ani neuvedomuje, že ľudí zabáva, spieva pesničky, ktorým nezmyselne mení text a zároveň tak aj význam. Kým Elán spieva „Čaba neblázni“ on spieva „Žaba neblázni“, alebo si určite spomeniete skladbu od Michala Davida „Kolu, pijeme Kolu“ ktorú spieva ako „Domu, pijeme domu“. Je ale jasné, že materiál si s ním JOJka bude musieť nakrútiť vlastný, môžeme pochybovať že použije zábery Markízy. Trochu je však divné, že práve jeho považujú za kráľa.

Kleopatra z Turca
Podľa TV spotu sa má v šou objaviť aj Martinka z Turca. Nedávno som sedel v práci na inom mieste. vedľa kolega otvoril časopis a takmer si grcol keď sa ozvalo zopár nadávok zakončených vetou: „Ako môže byť niekto tak neuveriteľne nechutný, hnusný, odporný, no hnus, akože fakt je mi do plaču.“ a on naozaj plakal. Aj tu sa národ baví na Kleopatre z Turca, ktorej akoby stále nedochádzalo, ako veľmi si z nej robí sama TV JOJ srandu. Naše nepochopenie, prečo niečo také v televízií je a tiež názory na jednotlivé šou už tu boli neraz. Treba priznať, že nás baví skôr reagovať a písať o tom, než to sledovať. Hoci aj s oneskorením zo záznamu. Najlepšie v čase nie plného žalúdka a už i tak mizerného dňa.
Zostrih toho najlepšieho z Kleopatry z Turca.

Tak ak chcete, pozrime si to, ako sa darí našim hviezdam. Ako veľmi si užil a v zdraví strávil výhru šialený nechutný Erik, ako prežíva Desperádo a aké má plány Martina z Turca. Na konci februára, teda 28. 2. o 21:15 na JOJ. Chýbať však bude kráľovná Nora, ktorej výsostné kráľovské postavenie v „stovkách“ reality šou v jej réžií je tak veľkým chaosom že vyznať sa, čo z jej réžie bolo reality šou a čo len pokus o reality šou, je umenie. Tá má predsa len dosť práce momentálne so svojou šou Šéfka, ktorá sa mimochodom pripomína behom dvoch hodín večera aspoň 10x krátkymi spotmi, kde sa predstavuje niekoľko súťažiacich ako Anna, Marcela, Ján, Michal a podobne.

Chceme sa ospravedlniť, ak sme sa dotkli niekoho z vyššie spomenutých. Nejde v žiadnom prípade ani o rasizmus, keďže prví traja zo štyroch sú vlastne Rómovia. Článok nemá ani zámer niekoho celkom potopiť. Reaguje ale na to, čo predviedli a článok vyjadruje osobný názor človeka / ľudí, ktorý s prípravami podobných šou nikdy nemali nič spoločné, ale za to by radi možno videli niečo poriadne. Ak sme sa niekoho dotkli, poprosíme, nech nekonajú tak, aby boli témou ďalších podobných článkov.

Comments are closed.