Seriál Tisíc a jedna noc od včera aj v Čechách na Nove

3
1833

Od včera majú seriál Tisíc a jedna noc aj na TV Nova v susedných Čechách. Do programovej ponuky ho pridali a tento krok ohlásili pred niekoľkými týždňami. Nova stála na českom trhu televízneho vysielania na čele, za ňou boli hlboko všetky ostatné televízie. Akonáhle ale JOJ nenašla spojenca v myšlienke česko-slovenskej spolupráce v Nove, mala jedinú možnosť, slabšiu Primu. Prima, kedysi známa pre množstvo lacných nemeckých seriálov, kde ste si hercov a ich úlohy doplietli, lebo sa neustále opakovali tie isté tváre, posilnila. Pomohli tomu rôzne formáty uskutočnených aj pripravovaných šou. Kým včera ste si mohli vybrať, či si pozriete Smrtonosnú zbraň 4, ako prvú premiéru filmu v Českom vysielaní, alebo Šeherezádu v českej verzii, asi 30 percent ľudí vraj volilo Novu a jej Tisíc a jednu noc. Samozrejme až za Novou bola Prima, a zvyšok televízií.

Prvý diel si nenechali viacerí Slováci ujsť, najmä tí, čo zmeškali ten slovenský a teraz sledujú ďalšie diely. Večer síce patril Nove, Prima sa tešila len malého rozdielu, no Tisíc a jedna noc je seriál a to je horšia zbraň pri nasadení do vysielacieho času – má viac dielov, nejde o jeden večer, ale o viac. Šialenstvo, ktoré sa deje okolo tohto seriálu boduje v každej krajine, kde bol formát predaný. Kým v Čechách sa nájdu takí, čo sledujú slovenskú verziu, aj tí si radi pozrú tú českú.

V Čechách majú však jednu zmenu. Kým v pondelok je seriál o 20:00 (druhý a tretí diel), v utorok už o 21:25 (štvrtý diel), v stredu o 20:00 (5 a 6 diel) atď. Práve Oridnácia v ružovej záhrade v utorok posunula a ubrala z počtu odvysielaného seriálu.

Aktualizácia 8. februára 2010:
Nova odvysielala druhý diel telenovely a predelovala reklamou v tom najnevhodnejšom čase. Celý seriál je práve o tom, ako sa Šeherezáda vyspí s Onurom len aby zachránila svojho syna. Pred tým, než vôbec dôjde k tomuto činu samozrejme Nova pustila reklamu. Ak ste nechceli o sex prísť, museli ste si vytrpieť celý kolobeh reklám. Ak ste mali reklám plné zuby a prepli na iné telenovely, ktorých je v tom čase aj na TV Doma príliš, mohli ste prísť o žiadané a dôležité okamihy. Bol teda pomyslený risk prepínať. O nič ale nikto neprišiel, pretože sa nič neudialo, divák neuvidel ani jeden nežný dotyk, čo i len vzdych. Skrátka nič. Možno len scénku z baru a potom škrek Šeherezády niekde na ulici. Nova si to teda vie pekne vypočítať. Zaujímalo by ma, ako nazvali čas pri predaji reklamy. „Reklamný blok počas sexu Onura a Šeherezády?“ Ten musel teda stáť.

Comments are closed.