Šéfka, skôr nadávky, poníženie, ale aj zábava

1
1485

Na dnešný večer sa trochu moc zápasilo o diváka. Markíza mala svoj Superstar večer, ktorý priniesol niečo o castingoch v Košiciach a v Prahe. Mohli sme sa dozvedieť mnoho zaujímavostí, napr. že v Košiciach postúpili asi len šiesti. To je veľmi slabé. Na JOJke sa však zatiaľ od ôsmej hodiny začal program nevídaný a zaujímavý. Reality šou nepopierateľne má naozaj vynikajúci vzor.
Pôvodná šou Donalda Trumpa bola naozaj skvelá, tvrdá aj zábavná a úspešná. Rovnaký formát prebrali v Austrálií, aj v Británií. Nuž a teraz aj na Slovensku v TV JOJ a pri spojení s českou TV Prima teda aj v Čechách. Kým Češi Noru nikdy nepoznali a nevideli, už pri prvom pohľade na ňu sa niekomu dvíhal žalúdok (citujem živú diskusiu na lide.cz). Ľudia sú skôr znechutení, nielen z ukážky, v ktorej sa Norika tvári ako miliardárka (Donald Trump miliardárom je a tvári sa o percento ľudskejšie). Nikdy sme nepočuli o spoločnosti Nora Fashion a jej kancelária v spote, ako aj auto patria pod hotel v River Parku. Veľa sme si toho o šou nemohli predstavovať. Počas posledného mesiaca sa v televízií objavovali viaceré spoty, ktoré predstavovali v 6 sekundách uchádzačov o „priazeň nekompromisnej Šéfky“. 6. marca v deň, kedy pokračuje Superstar, začína aj Šéfka. Čo ponúka?

Dnešná Šéfka ako premiérový diel sa snažila vysvetliť ľuďom, o čo v šou pôjde. 16 účastníkov súťaže malo predviesť, ako vedia splniť disciplíny a koľko vedia zarobiť. Po pravde, trochu podivné disciplíny a meranie zisku asi len odhadom. Každý „Šéfka večer“ má byť o troch disciplínach, ktoré určí Nora… všetci ale vieme, že to určí režisér a nie Nora. Nora nebola jediná, ktorá mala právo na posledné slovo. Po jednom jej boku bola Ivana Christová a po druhom český úspešný podnikateľ a kaderník Libor Šula. Počujeme o ňom prvý krát, ale to je vedľajšie.

Predstavili sa nám tieto mená záujemcov o výhru ročného kontraktu v hodnote 100 000: Anna Čízová, Jan Kocián, Marko Linhart, Miroslav Prášil, Marcela Kalendová, Švančarová Barboram, Patrik Murcina, Markéta Šeligová, Mariana Petlušová, Ingrid Keck a ešte ďalší.

Nuž čo sme mali možnosť vidieť? Trochu zábavy, trochu trápenia v dnešných úlohách niektorých zo súťažiacich a tiež nadávky a snahu Nory Mojsejovej o tvrdé a múdre reči. Kde tam sme si mohli všimnúť, že je človek ponížený, inde len trochu pochválený. Zo sledovania je zrejmé, že táto šou, ktorá dokonca dĺžkou prekonala aj Superstar, má čo ukázať. Dá sa dokonca nepochybovať o tom, že mnohí po Superstar prepli na Šéfku, ktorá vtedy práve riešila zisk z ich dnešného dňa. Jednociferná suma je naozaj slabá. Lenže tá Nora a jej vyberaný slovník. Videá onedlho. Šou nás ale nenadchla a nenachádzame nič konkrétne, o čom by sa dalo písať. uvidíme, čo bude zajtra.

Teraz aspoň Libor Šula na jednom videu z českej šou Nahá si krásná.

Comments are closed.