Pôvodný seriál Slovenskej televízie Kolonáda má len 13 dielov, no úspešných

0
3033

Logo STVSlovenské seriály majú vo vysielaní slovenských televízií v súčasnosti svoje dôležité miesto. Kým jedna časť obyvateľstva ich zo zásady a pre nezáujem prepne, iní si ich radi pozrú opakovane. Je následne na seriáloch, či diváka pohltia, alebo nie. Hoci dlhodobo sme za lídrov v seriálovom svete považovali JOJ a Markízu, aj verejnoprávna televízia si dokázala získať divákov originálnou a svojou tvorbou. Seriál Kolonáda sme doteraz mohli vidieť v pár dieloch vysielaných vždy v hlavnom vysielacom čase v nedeľu, kedy netvoria v podstate konkurenciu žiadnemu inému seriálu.

Na STV úspešný
Jeho zaujímavosťou je, že od prvého dielu láme rekordy. K televíznym obrazovkám prilákal rôzne generácie a za úspešný ho môžeme považovať aj napriek tomu, že natočili len 13 častí (každá necelú hodinu). Nejde tak o nekončiacu vyrabovanú sériu plnú nezmyslov a umelo vytvorených umelých scén. Seriál, ktorý minulý rok nakrúcali v kúpeľnom prostredí Turčianskych Teplíc, v Martine a aj Bratislave, poskytol úlohy mnohým známym hercom z divadla, ba dokonca aj z konkurenčných seriálov. Existuje len veľmi malá pravdepodobnosť, že sa čoskoro dočkáme pokračovania. O nakrúcaní ďalších dielov totiž neexistujú informácie.

réžia: Stanislav Párnický
námet: Richard Pupala
dej: Richard Pupala Ivan Bobčík Katarína Uhrová
scenár: Scarlett Čanakyová
scénický výtvarník: Oto Hausler
kostýmová výtvarníčka: Ľubica Jarjabková
hudba: Ľubica Malachovská- Čekovská
zvuk: Ján Grečnár
strih: Marek Kráľovský
kamera: Laco Kraus

Hlavné úlohy:
Marek Geišberg ako MUDr. Adam Bernát
Pavol Visňovský ako Prof. MUDr. Igor Bernát
Andrea Karnasová ako Zuzana Bernátová
Vladislav Plevčík ako Jakub Bernát
Kamila Magálová ako Adela Bernátová
Jana Hubinská ako MUDr. Viera Horváthová
Kamil Mikulčík ako MUDr. Boris Wagner
Ďalej Tomáš Krištof, Katarína Kolajová, Ivo Gogál, Jozef Švoňavský, Vladimír Jedľovský, Ladislav Kerata, Ondřej Daniš, Silvia Barčíková, Peťo Kočiš, Zuzana Porubjaková a ďalší.

Úvodnú skladbu vytvoril Peter Cmorík

RTVS ponúka možnosť pozrieť si už vysielané diely seriálu na svojich stránkach v archíve. Nemusí vám tak ujsť žiaden diel.