Na Markíze Superstar a na JOJke X-factor, či chcete skôr VyVoleních?

1
1571

Ako iste už všetci vedia, na Markíze na budúci rok bude prebiehať súťaž Česko Slovenská Superstar 2. Sme na Slovensku a panuje tu konkurenčný boj dvoch súkromných televízií, ktoré plnia túžby väčšiny, aj keď je menšina niekedy hlasnejšia a nespokojnejšia. Ak sme si mysleli, že reality šou by už mohli skončiť, neskončia. Ak ste mali plné zuby seriálov, bude ich ešte viac. Nuž a komu žrali nervy talenty a Superstar doteraz, ten sa ich dočká ešte raz. Markíza s českou TV Nova majú za sebou dva kastingy. V Brne a v Bratislave. Že má Superstar úspech, nemôžeme pochybovať. Je pravdou, že pár ľudí nadšených z celkom prvého Superstar sa znechutilo pri druhom a absolútne pri treťom ročníku, no „československosť“ posledného ročníka tomu dodala niečo extra, hoci bolo všetkým jasné, odkiaľ bude pochádzať víťaz.

Lenže čo spraví v tej chvíli JOJ, ktorá nemieni byť v ničom pozadu? To, čo chystá nemôže byť žiaden film, veď by to možno riešil len na jeden večer. Dá sa len pochybovať, že by šlo o nejaký nový seriál. Nepôjde ani o nejaká talkshow, čo je vždy veľmi rizikový žáner. Takmer vždy záleží na ústrednej postave. Larry King by dokázal isto dobre poradiť, ale ten už to zavesil na klinec. Môžeme len hádať, čo JOJ pripraví, no myslíme si, že istotne nezostane pozadu. Počká si na vyjadrenie Markízy, v ktoré dni bude vysielať Superstar a presne podľa toho zostaví JOJ svoju opäť „najlepšiu šou“. JOJ ako sme si už neraz mohli všimnúť, má naozaj len tie „najlepšie seriály na svete“ a keď skončia, objaví sa ďalší „najlepší seriál na svete“, prípadne ho vystrieda „najlepšia šou na svete“ alebo „najlepší film na svete“. Pritom nikdy nikto nezostavoval rebríček najlepších seriálov na svete, vychádzať z počtu nejakých ocenení je blbosť, ak sa do rebríčka pretlačilo pár filmov a z nich sa vyberalo. Pozrime sa k južným susedom, alebo do susedných Čiech. Mali tam pred rokmi X-factor, šou podobnú na talenty a Superstar v jednom. Tá tiež vystupuje pod licenciou Fremantle. Že mala Markíza nápad spojiť dva národy pri minulom Superstar JOJke nevadilo zneužiť pri svojej talentovej šou, takže sa dá očakávať aj spojenie tejto šou v JOJke s možno opäť s TV Prima v ČR. Prima sa na to dá veľmi rada, veď už hľadanie talentov ju veľmi na českom mediálnom trhu posilnilo. X-factor by pritom znamenal tvrdý úder a zdá sa ako najpravdepodobnejšia. V USA sa napríklad víťazkou v roku 2006 stala Leona Lewis, ktorá naspievala napríklad soundtrack k Avatarovi. Alebo by ste chceli radšej VyVolených? „Najlepšia reality šou“ už na JOJke bola. Veď práve VyVolení JOJke značne pomohli s popularite. Prejavil sa voyerizmus ľudí, keď s chuťou sledovali iných pri ich každodennom živote, pred kamerami.

Nechajme sa prekvapiť, čo presne JOJ vytiahne. Nech to bude čokoľvek, obe strany sa budú snažiť byť vyrovnané. Sami sme zvedaví, preto teda teraz len tieto úvahy. Čo by ste si priali na JOJ vy? Napíšte nám do komentárov tip na šou.
(článok predpísaný dňa 28. novembra 2010, nastavený na neskorší dátum – medzičasom bolo potvrdené, že JOJ bude mať naozaj X-factor. Takže sa máme na čo tešiť.)

Comments are closed.