Markíza spustila už štvrtú televíziu, televíziu zábavy s názvom FOOOR

0
1427

fooorMarkíza spustila už štvrtú televíziu, tentoraz opäť s originálny, aj keď s čudešným názvom FOOOR. Už vysielajú a stretnúť sme sa s ňou mohli najmä v rámci reklamných spotov u materskej a aj u zvyšných televízií. Ako už z názvu vyplýva, má ísť o televíziu plnú zábavy, humoru a televíznym sitcomom. Základ vysielaných formátov majú tvoriť známe, aj keď u niektorých už naspamäť známe seriály ako Priatelia, Frasier, Ženatý so záväzkami a mnoho iných z americkej produkcie.

Markíza tiež už teraz informuje, že uvedú aj americkú novinku, seriál Community, a iné novšie veci ako Chuck, MIke a Molly, Pán a pani Smithovci, Shameless a iné. V príprave majú podľa tlačovej správy okrem pestrého výberu komédií aj relácie z partnerskej televízie TV nova ako Ptákoviny s Martinom Dejdarom, orientované na zábavné videá, alebo relácie s Richardom genzerom a Michalom Suchánkom TELE TELE alebo Mr. GS. V prípade partnerstva s TV Nova sa tak zaujímavým spôsobom môže dostať k pomerne úspešným reláciám, ktoré na Slovensku poznajú len majitelia väčších televíznych balíkov a ľudia v pohraničných oblastiach.



Dostupnosť televízie
Televízia FOOR už funguje a naladia si ju majitelia káblových a digitálnych televízií od poskytovateľov ako Skylink, Orange a ďalší. Skylink nastavenie – Satelit Astra 3B / 23,5° E / polarizácia lineárna, vertikálna / 11 895 MHz / QPSK / 27,5 Msym/s, SATRO na pozícií 27, Telekom a jeho Mágio bude aktualizované automaticky, Orange televíziu pridá 1. marca 2013, Martico na frekvencii 442 MHz a Slovanet bude mať FOOR na šestke.

Čo si myslíme o FOOOR?
Príliš komplikovaný, aj keď štýlový názov. Nepochybne sa našlo zopár zúfalcov, čo to ihneď využilo a skúpili domény aj s iným počtom O v názve, len aby ryžovali na pomýlených ľuďoch. Ak nie teraz, čoskoro určite. Okrem toho televízia prináša program podobný na už vysielané programy, ale aj na televíziu DAJ TO. FOOOR v upútavkach prezentovali aj niektorí zabávači. Nie je presne jasné, či nová televízia prinesie aj vlastné formáty, no napríklad Juraj Mokrý, ktorý tiež vystupoval v spotoch v televízií vraj ani nebude. Netrúfame si dovoliť povedať, či Markíza bude stíhať plniť program tak, aby všetko naozaj šlapalo a neštvalo ľudí podobne, ako kedysi napríklad VTV, no prajeme jej k novému priestoru na reklamu úspešných inzerentov a spokojných divákov.

foto: fooor.markiza.sk