Lucie Bílá hosťom v dnešných Legendách Popu

0
1499

Známa hudobná šou na STV aj tento piatok privítala ďalšiu legendu populárnej hudobnej scény Česka a Slovenska. Naposledy to bol Karol Duchoň, pred ním Karel Gott a dnes Lucie Bílá. Opäť sme mali možnosť nazrieť do prierezu jej kariéry, videli sme niekoľko videoklipov pôvodných skladieb a vypočuli si niektoré prespievané skladby z najznámejších, hoci jednou z najvýraznejších v jej kariére bola aj prespievaná Ave Maria, ktorá tak bodovala v Čechách svojho času aj v ESO hitparáde, no pre jej atmosféru sa radšej výber uberal k populárnym a živým skladbám. Svoje miesto tu dnes mali aj skladby z muzikálov, pre ktoré má Lucie hlas. Medzi hosťami bol aj pán Bednárik, ktorý možno chcel občas Luciu pochváliť a niečím vystihnúť, no nakoniec to vyznelo ako malá urážka, alebo až kritika. Dozvedeli sme sa však, že Lucia sa venovala herectvu viac, než len v úlohách vo Fontáne pre Zuzanu, alebo v rozprávkach, ale vystupuje aj v divadle.

Na pódiu sa vystriedalo niekoľko interpretov s piesňami Lucie Bílej, Alžběta Kolečkářová, Marta Jandová, Bohuš Matuš, či Kuli z Desmodu. V poslednom prespievanom kole si zaspieval Lukáš Adamec s Martou Jandovou a čo bolo naozaj od Lucie Bílej pekné a dosiaľ asi ani nevídané, zaspievala nie jednu, ale priamo a bez problémov ďalšiu skladbu. Na živo, ako inak, bez playbacku. Ako vždy, aj tentoraz zo speváčky vyžarovala dobrá nálada a radosť.

Legendy Popu sa už chýlia ku koncu, ak už nakoniec celkom neskončili. Cez víkend sa tento diel ešte objaví v repríze, avšak veríme, že STV si na piatkové večery opäť niečo zaujímavé pripraví.