Farma 2: okrem vulgárnosti prišlo aj na zabíjanie jahniatka

2
1617

Nesledujeme šou, ale zhodou okolností pri prepínaní udrelo do očí zabíjanie jahniatka. Najskôr šlo o zaregistrovanú hlášku o tom, že ide Veľká noc a k nej patrí veľkonočné jahňa. Na farme jedno jahňa mali a jeho osud bol v sobotnom diely spečatený. Kým asi viacerí diváci čakali, že budú ušetrení od pohľadu na zabíjanie jahniatka a porciovaniu mäsa, mýlili sa. Myslel som si to aj ja, ale keď sa začali viacerí skláňať k malej ovečke… áno, neprepol som. Pozrel som si to, kam až televízia zájde. Chce šokovať, aby sa o nej písalo? Alebo šokovať, aby schytala pokutu?

Vidieť sa dalo veľa
Kamery zabrali podrezané jahňa, jeho vešanie na klince, aj opracovanie kože. Videli sme porciovanie mäsa, aj to ako hospodár ukazoval „farmárom“ ľadvinky a učil ich niečo z anatómie. Čo už bolo priveľa, videli sme zakrvavené mäso, kožušinu, a neskôr aj zakrvavenú hlavu a vnútornosti, ktoré mali najväčší odporcovia zabíjania jahniatka zakopať pod zem. Okrem toho, že sa to robí viac na kraj a hlbšie, aby ich nevyorali na jar a aby ich hneď nevyhrabali vlci, to spravili tak, že na kameru sa na okamih hlava ovečky pozerala.

Úžasný divácky zážitok pred deviatou hodinou v sobotu večer. Kým poznám zabíjačky a nutnosť zabíjačiek z iných miest, toto a v hlavnom vysielacom čase bolo nechutné a prehnané. Celkovo neuveriteľne vulgárnu a pre medziľudské vzťahy na farme nechutnú šou toto ešte viac ponížilo.

Comments are closed.