Americké voľby medzi Obamom a Romneym znova zasiahli aj Simpsonovcov

1
1207

Už tradične mieša populárny seriál Simpsonovci aj prebiehajúce voľby do svojich scénok, alebo priamo do seriálu. Každý verný fanúšik seriálu si istotne spomenie na viacero výsmechov volieb, kritiky a zábavy s prezidentmi a celkovo rôznymi významnými osobnosťami americkej scény, keďže seriál je v prvom rade americkým sit-comom často reagujúcim na aktuálne udalosti. Aj pri predposledných aj v posledných voľbách seriál reagoval na prezidentské voľby a je tomu aj teraz. Scénka s Mr. Bearnsom zrejme nebude súčasťou klasického dielu, pretože ide o očividne samostatnú vec s úvodom aj záverom v rámci necelých dvoch minút.

Mr. Bearns sa snaží predvídať
Ak si spomeniete na rôzne chobotnicu Paula, či iné zvieratká veštiace výhru futbalových mužstiev, tu sa Mr. Bearns snažil predviesť veštiaceho psa. Ten chudák samozrejme ani netuší, čo sa od neho chce a keď mu prinesú dva podnosy s krásnym steakom a jeden s vyschnutou brokolicou, má výberom potvrdiť aj výber prezidenta. Záver, ktorý čaká asi málokto. Ukážka síce jednoduchá, ale pre americkú verejnosť ide pred jeho výskokom o hádanku, „od koho si vlastne vezme jedlo a prečo?“. Kto video nepozná sa zrejme zmýli. My nie sme americká verejnosť a tak rovno vedzte, že ani od jedného.

Homer Simpson ide voliť
Scénka, ktorá bude zrejme u nás súčasťou Halloweenskeho dielu, sa objavila na televízií FOX. Homer ide voliť a podobne, ako pri dávnejších voľbách, ho vcucne trubica a vypustí niekde mimo. Tentoraz zahlasuje za Romneyho a hneď po odovzdaní hlasu sa mu zobrazí jeho daňové priznanie. Keďže nesúhlasí, systém ho odstráni do Číny. Tam to pre Homera nie je až tak zlé, až do chvíle, než sa pri ňom objaví….

foto: FOX, based on Matt Groening’s character

Comments are closed.