Tesla a jej nová batéria: za 30 minút nabije dojazd nad 200 km

1
1484

Nabíjanie elektromobilov TeslaTesla Motors Inc. Ašpiruje na ocenenie za prevratné objavy, pretože postupujú pomerne rýchlo vo vývoji aj v prestíži. Ich najnovší objav zrejme zmení fungovanie elektromobilov. Tesla totiž dokázala vyvinúť špeciálny typ batérie, ktorú je možné v priebehu polhodiny nabiť a s ňou jazdiť na vzdialenosť väčšiu ako je 200 kilometrov. Nová špeciálna autobatéria poháňajúca celý automobil je zatiaľ inštalovaná len v špeciálnych elektrovozoch značky Tesla, ktoré sú na Slovensku zatiaľ neobjavené. V USA však začínajú, najmä pre svoju ekologickosť a po novom aj vysokú spoľahlivosť s výdržou, novú éru dopravy a palív.

Špeciálne batérie budú inštalované len do vozov Tesla. Časom sa dá predpokladať, že technológiu spoločnosť zavedie aj v spolupráci s inými značkami. Momentálne je niekoľko nabíjacích staníc v Californii, ktoré slúžia skôr na testovanie prevádzky nového typu pohonu a batérií. Onedlho by s aich počet mal zvýšiť a už na budúci rok by sa mohla aj verejnosť dočkať prvej možnosti vlastniť rýchlo-nabíjacie vozidlo.

Prvé rýchlonabíjacie stanice je možné nájsť v mestách Los Angeles, Tejon Ranch, Harris Ranch, Gilroy, San Francisco, Folsom a Barstow. Zatiaľ sa celé zariadenie testuje na vozidlách Tesla Model S. Nabíjanie s dosiaľ rekordným dojazdom a rekordným nabíjacím časom uvádza Tesla Motors ako najrýchlejšie na planéte. Výnimočne reklama neklame.

Stránky Tesla Motors Supercharger: http://www.teslamotors.com/supercharger

Comments are closed.