Sony a jej HDR-TD10 3D HD kamera pre vlastné 3D zábery

0
1518

3D televízory sa len pomaly dostávajú na trh medzi bežné slovenské obyvateľstvo. Zdá sa však, že vo svete sa ráta s vyšším úspechom 3D technológie, napriek jej cene. Najnovší rad triedy Handycam prichádza teda s 3D technológiou dvojitej full HD s rovnako tak aj 3D dotykovým displejom bez nutnosti použiť akékoľvek okuliare na očiacih. Kamera pritom nezabúda ani na 2D. Sony HDR TD10 obsahuje dva objektívy Exmor R a BIONZ obrazové procesory. Zaznamenáva dvojaké 1920×1080 FullHD video. 3D záznam je pritom možné spustiť na bežných televízoroch klasicky v 2D. Nechýba 10x optický zoom s výkonnejšou stabilizáciou obrazu a zaujímavá môže byť funkcia zamerania na pohybujúci sa objekt bez zmien kvality. Disponuje až 64 GB vnútornou pamäťou, vstavaným mikrofónom s 5.1 priestorovým zvukom a schopnosťou zníženia hluku vetra. Sony HDR-TD10 3D HD kamera sa bude pohybovať zatiaľ v cenách okolo 1500 USD.

Sony 3D handycam kamera

Treba však dodať, že Sony nie je prvé, čo prichádza s 3D kamerami pre verejnsoť, ktoré nepotrebujú množstvo ďalšieho hardwaru a nákladnú techniku. Prvým bol Panasonic pred niekoľkými mesiacmi, ktorý však na trh chcel prísť s technológiou prekračujúcou 20 000 USD a kamera svojou veľkosťou nebola príliš praktická pre súčasné nároky ľudí.

Sony 3D handycam kamera

Sony tiež prichádza na trh s ďalšími modelmi, niektoré z nich majú napríklad projektor, ktorý dokáže z malého prístroja nakrútený film odvysielať na vašej stene, či projekčnom plátne.