Samsung Galaxy Tab 7.7 si už v Európe nekúpime, rozhodol tak súd

0
1281

Nemecký vrchný súd zakázal predaj tabletu Samsung Galaxy Tab 7.7 na európskom trhu. Stalo sa tak po rok trvajúcich prieťahoch o patenty a práva, ktoré si nárokoval technologický gigant Apple. Pre vraj nápadnú podobnosť a kopírovanie prvkov iPadu. Apple má totiž svoje dizajny, technológie a inovácie vždy patentované aj v Európe. Na tom stavala aj obžaloba proti Samsungu, ktorému chcel Apple všemožne zamedziť prístup na európsky trh. Samsung zrejme vycítil, že tento súd prehrá, ostatne nakoniec predsa len mal dotyčný model mnohé spoločné s Apple iPadom. Pripravil prerobenú verziu ich tabletu s názvom Samsung Galaxy Tab 10.1N, ktorý sa na európskom trhu predávať môže. Samozrejme, že Apple sa rozhodol bojovať aj proti nemu, no na súdoch sa mu zatiaľ nedarí.
Verzia Tab 7.7 by mala mať v Európe zastavený predaj. Predajcovia, ktorí majú výrobky na sklade sa ich budú musieť zbaviť a ďalej sa nimi nezásobovať. Dokonca neexistuje systém, ktorý by komplexne predajcov informoval o tom, e nejaký súd v Nemecku rozhodol za celú Európu. Je teda otázne, ako rýchlo sa naozaj 7.7 stratí z ponuky obchodov u nás.

Popis výrobku používaný v obchodoch:
Multimediálny tablet Samsung P6800 Galaxy Tab pracuje na platforme novej edície populárneho operačného systému Android v najnovšej verzii 3, ktorá je vyvinutá výhradne pre tablety. Samsung P6800 disponuje Super AMOLED Plus dotykovým displejom 7.7 „, ktorý prekoná väčšinu konkurentov vo svojej triede. Samsung P6800 Galaxy Tab podporuje dátové služby a služby SMS správ v sieťach GSM, podporuje aj hlasové služby, možno použiť aj ako klasický mobilný telefón.
Samsung P6800 Galaxy Tab, EDGE 850/900/1800/1900 MHz, HSDPA 900/2100
Operačný systém Android v 3.2, Procesor Cortex A9 Dual-Core 1.4 GHz, chipset Exynos, GPU Mali-400NP

Rozmery: 196.7 x 133 x 7.9 mm, hmotnosť 340 g
Dotykový kapacitný displej Super AMOLED Plus 7.7 „, 800×1280 bodov, 16 M farieb
Kamera 3.15 Megapixel, autofokus, LED blesk, video 720p 30 fps.
1 GB RAM, 16 GB vnútorná pamäť, slot na karty microSDHC

GPS s podporou A-GPS, GPRS, EDGE, HSDPA, Prepojenie USB, BlueTooth 3.0, WiFi 802.11a/b/g/n, duálne pásmo (2,4 GHz, 5 GHz)
Batéria s kapacitou 5100 mAh

Žabomyšie vojny? Kdeže!
Mnohí pokrútia hlavou, že tak prudko ide Apple proti akémukoľvek pokusu o ich kopírovanie. Apple sa vždy cítilo byť niečím viac. Vo výkladoch mobilných operátorov nesmie byť výrobok od Apple medzi inými, musí mať samostatné miesto. Českým mobilným operátorom sa pred rokmi celom slušne vyhrážal pre nedodržanie podmienok, z čoho boli niektoré predajne zúfalé (čo sa priestoru týka). Apple si uvedomuje aj svoju kvalitu, ostatne ich počítače a inovácie kopíroval aj Bill Gates a mnoho gigantov. V tomto prípade nejde o pár tisíc dolárov, ale výhrou na spomínanom súde Apple zachránil stovky miliónov, ak nie rovno stovky miliárd dolárov potenciálneho zisku z predaja svojich prístrojov ročne.

Samsung Galaxy Tab 7.7 možno už len cez web
Zakázaný Samsung si zrejme nájde cestu k nám len cez internet. Individuálny dovoz a napríklad taký eBay robí v týchto prípadoch veľké divy.